Знайомі депутата міськради забудовують площу Свободи (ФОТО)

Знайомі депутата міськради забудовують площу Свободи (ФОТО)
  • Пов’язані з депутатом міськради люди викупили частину площі Свободи.

  • Тепер же там триває будівництво.

На площі Свободи у Хмельницькому розташована родинна ресторація «Піч». Минулого року земельну ділянку, де вона розташована, продали людям з оточення депутата міськради від «Батьківщини». Тепер же там триває зведення двоповерхової будівлі. Розповідаємо деталі.

Хто орендував земельну ділянку

У грудні 2017 року міська рада уклала договір оренди земельної ділянки комунальної власності з хмельничанином Олегом Шутюком. Він є керівником у ТОВ «Браво» та приватному підприємстві «Синдикат». Співвласником обох юридичних осіб є директор «СВ-клубу» Віктор Вікарчук. Такі дані є у сервісі «YouControl».

У липні 2019 року міськрада розірвала договір оренди земельної ділянки з Олегом Шутюком. Причиною була вказана згода сторін. Від вересня 2020 року земельну ділянку орендували Ніна Худецька та Сергій Мізера. Обоє пов’язані з депутатом міськради від «Батьківщини» Віталієм Худецьким.

Відео дня

Ніна Худецька є власницею земельної ділянки, на якій є недобудований будинок, зазначений в електронній декларації депутата. Сергій Мізера разом із Віталієм Худецьким є власниками хмельницького приватного підприємства «Верена». Про це свідчать дані сервісу «YouControl».

Як частину площі Свободи продали у приватну власність

У липні 2021 року депутати міськради вирішили продати земельну ділянку, де розташована родинна ресторація «Піч», орендарям, тобто згаданим вище Ніні Худецькій та Сергію Мізері. Причина — ресторан є приватною власністю, відповідно, його власники мають право претендувати й на землю під ним. Це передбачено законодавством.

Оцінили земельну ділянку у 179 тисяч гривень без ПДВ. Земельний кодекс передбачає, що продажу не підлягають землі загального користування. Однак у випадку з площею Свободи під землі загального користування (код призначення 18.00) відведена лише її частина — без місця, де розташована «Піч».

Земельна ділянка з рестораном має призначення «03.08 Для будівництва та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування». Площа ділянки складає 410 квадратних метрів.

Як триває будівництво на ділянці

Плани щодо забудови земельної ділянки в орендарів вже були у травні 2020 року. Тоді Ніна Худецька та Сергій Мізера звернулися до міського управління архітектури, аби отримати містобудівні умови та обмеження. Вони планували добудувати кафетерій приміщенням на три поверхи. Підприємцям відмовили, оскільки вони не подали документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою.

Пізніше орендарі знову звернулися до управління, і вже у грудні 2020 року отримали умови та обмеження на прибудову, але на максимум два поверхи.

Повідомлення про початок будівельних робіт було зареєстроване у березні 2021 року. Така інформація є на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Видане повідомлення управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області.

Станом на листопад 2021 року будівництво вже тривало. Фото з будівельного майданчика на своєму сайті опублікувала громадська організація «Жіночий антикорупційний рух». Втім, певний час будівництво було не надто помітним через паркан, який обгороджує майданчик.

Цього ж місяця на площі виросла двоповерхова прибудова. Наразі є тільки опори та перекриття. Поряд із будмайданчиком є вагончик будівельників. Все це ви можете побачити на фото.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Aleksander Bozhyk

    А пересічному громадянину не можливо кусочок города приватизувати, знайдуть сто причин щоб відмовити.
  • Vitalii Demkiv

    Корумповані чиновники. А куда мер дивиться?! Такі будівництва йдуть по всьому місту.Тут площу забудовують,там замість склопункту торговий центр на три поверхи
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗ Коротко про головне - долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

  • Діма вінні

    Буде напевне АТБ

keyboard_arrow_up