На хмельницьких ринках дорожчає м’ясо і падають ціни на овочі

На хмельницьких ринках дорожчає м’ясо і падають ціни на овочі
  • Більше місяця ціни на соціальні продукти ніхто не контролює.
  • З початку літа подорожчали переважно молочка і свинина. 
  • Хто слідкує за цінами на хмельницьких ринках, дізнавались журналісти vsim.ua.

 

Сезонні овочі дешевшають. До словами, кілограм помідор можна купити на ринках за 5-6 гривень. Натомість, м’ясо продовжує стрімко дорожчати. Якщо до початку літа кілограм свинини можна було взяти за 70-80 гривень. То вже зараз продавці за нього просять 100, а то й 125 гривень. Самі торговці скаржаться на різні причини – хто на африканську чуму свиней, а хто на подорожчання енергоносіїв. Також з 1 липня Уряд скасував державне регулювання цін на соціальні продукти. Через це вартість на харчі помітно «поповзла» вгору.  

Ціни на свинину підскочили в середньому на 30 гривень

Відео дня

- Те, що було раніше по 30 гривень, зараз по 45. Яка свинина була по 80 гривень, стала по 100. Це задок свинячий. Зараз найбільша вартість за кілограм - 125 гривень, - каже продавчиня Оксана, яка торгує в м'ясному павільйоні на "Ранковому". - На мою думку, основна причина подорожчання, бо збільшився експорт свинини. 

Торговців не контролюють
У Держпродспоживслужбі Хмельницької області кажуть, зараз вони безсилі. Адже раніше слідкували за цінами і проводили перевірки. Тепер контролювати ринки не можуть. Хіба, якщо будуть скарги від хмельничан. 
- Зараз помітно піднялись ціни на яйця, молоко, масло. Якби було б державне регулювання, могли б трохи контролювати процес. Зараз ми в цьому плані безправні, - пояснює vsim.ua  завідувач сектору контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби Хмельниччини Ольга Яремчук. 

Перевіряють після скарг

У відділі контролю за цінами зазначають, що причиною того, що здорожчало м'ясо і сало - те, що все менше людей тримають свиней, бо ж дорого. Також поголів'я зменшилось через спалах африканської чуми свиней, який фіксували минулого і навіть цього року. Інспектори торговців не контролюють - діє мораторій на перевірки. Проводити їх Держпродспоживслужба може лише позапланово - коли є скарги від містян. А мешканці скаржаться на ціни інспекторам не так часто. Також перевірити можуть тих підприємців, які самі попросили. Однак таких випадків майже немає. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Tolik Nagnibeda

    Я вам так скажу, хто не займався такою справою, той в житті не зрозуміє, звідки береться ціна скажімо за кілограм м'яса.

    По перше, в селі майже не залишилось а ні свині, а ні корови, старші люди не мають здоров'я тримати все це, молоді не хочуть, тікають в міста, або ж за кордон. Заготовач доводиться проїжджали за день більше сотні кілометрів по бездоріжжю, щоб знайти ось ту свинку. Ціни на пальне хтось бачив? Потім податок і ринковий збір.

    А вам відомо, що зі свині 30% йде в смітник, а лише 70% придатне до споживання. Тут вам і голова, ноги, ребра, кістки, які коштують від 10 грн за кг. І лише 20% чистого м'яса. Хто вміє рахувати, скажуть скільки має коштувати шматок м'яса, якщо за живу свиню заплатили 43 грн / кг. (Тобто, гімно, яке в середині свині ми теж купуємо по 43грн/кг)

    Мастер Автополив reply Tolik Nagnibeda

    Это в принципе понятно. А откуда же такое изобилие качественных молочных продуктов в магазинах? )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up