Ледь не кожен має своє перевірене місце, де купує м’ясні вироби. Для когось – це магазини або супермаркети, інші прямують на ринок. Ми забігли до м’ясного павільйону на центральному ринку. Саме тут в «базарний» день скупляється сотні хмельничан. Вирізки, стейки, яловичина, свинячі голови та хвости…Недосвідченій господині від такої кількості товару можна розгубитись. З самого ранку в павільйоні, як завжди, галасливо і шумно. Кожен зайнятий своїм. Хтось з торговців рубає свинячу голову, хтось приводить сало до товарного вигляду. Заманюють покупців хто як може. Їх сьогодні не так багато. Вочевидь, налякав дощ.
Ціни підскочили. Це не приховують всі продавці і кожен має свою версію. Одні кажуть, вартість виросла через здорожчання енергоносіїв, інші нарікають на африканську чуму свиней.
- Є м'ясо по 120 гривень, є за110. Все подорожчало зараз. Свиней нема. На Пасху було дешевше. Тоді було найдорожче по 100 гривень, а зараз вже по 120, - каже продавчиня Лілія. - Зараз свиней не буде, зменшується поголів'я. Кажуть, через африканську чуму. Може на осінь трохи буде дешевше. Поки малі поросята підростуть.
Продавець Михайло розповідає журналістам vsim.ua, за останніх кілька місяців його товар виріс у ціні десь на 30%. На його думку, все через здорожчання електроенергії.
- Задня частина свині подорожчала. Раніше було м'ясо по 70 гривень, тепер - вже 100. Говядина було по 100, зараз - 130, - говорить торговець.
У павільйоні кажуть, подорожчало і сало. Зараз можна купити за 75 гривень, за 55. Продавці кажуть, ціни підросли за останніх півтора місяці. В середньому, вартість підскочила на 10-15 гривень.
Стейк зі свинини можна купити за сто гривень за кілограм
Кілограм сала з м'ясом продають за 55-75 гривень
Читайте також: За малину – 20 гривень. Які ягоди пропонують хмельничанам на центральному ринку
Мед від раку і «чоловічий» чай. Що і за скільки продають на ринку «Ранковий»
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.
Катя Панасюк