На ремонт шкіл дали 8 мільйонів: що зміниться в закладах

На ремонт шкіл дали 8 мільйонів: що зміниться в закладах
  • З міського бюджету виділили 8 мільйонів на ремонт в школах.
  • Директори кажуть, що в деяких закладах ремонти вже зробили.
  • Дізнайтеся скільки грошей на ремонт отримала ваша школа.  

Літо – пора канікул, відпусток і, звісно, ремонтів у школах. Цього сезону поточні та капітальні ремонти проведуть в усіх навчальних закладах. Ремонтуватимуть харчоблоки, санвузли, покрівлю та облаштовуватимуть спортивні майданчики. На це із міського бюджету виділили 7 910 579 гривень. Які роботи пройдуть в школах, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Беруться за те, що не може чекати

В місті існує спеціальна комунальна установа - господарська служба департаменту освіти. Її працівники щороку з жовтня по грудень обходять школи. Директори та завгоспи показують інженерам госпслужби, що саме потребує ремонту. А ті вже складають дефектні акти, обраховують орієнтовну вартість ремонтних робіт та подають в департамент освіти. Вже там, пояснює заступник директора департаменту з фінансово-економічних питань Людмила Корнієцька, визначають що насамперед слід відремонтувати в школах.

Відео дня

- Якщо в акті, припустимо, вказано ремонт актової зали і ремонт каналізації, то першочергово робимо каналізацію, - каже Людмила Корнієцька. – Адже це більш потрібно. Хоча насправді в кожному закладі є досить багато роботи. Більше 20 років коштів на масштабні ремонти не виділялися. В нас застаріле технологічне обладнання в усіх закладах. Майже в кожному системи водопостачання, водогону, тепломережі треба міняти. Ми виконуємо зараз частково ремонти тих систем, які вже зовсім не можуть постояти.

Читайте також: 10 мільйонів на обладнання: що купили в 2016 році хмельницькі школи за бюджетні кошти

Що ремонтуватимуть в кожній школі

На поточні ремонти у 2017 році виділили 5,5 мільйонів гривень. Тож цього літа в школах лагодитимуть:

  • санвузли – 16 ЗНЗ,
  • покрівлю – 11 ЗНЗ,
  • харчоблоки – 7 ЗНЗ,
  • каналізацію – 3 ЗНЗ,
  • вентиляцію – 3 ЗНЗ,
  • водостоки – 2 ЗНЗ,
  • пожежну сигналізацію – 2 ЗНЗ,
  • встановлять велопарковки - 30 ЗНЗ.

Ще 2,4 мільйони пішло на капремонти в шести закладах. У трьох облаштовуватимуть спортивні майданчики. Один з яких в НВК №7 вже зробили. У ЗОШ №29 ремонтуватимуть приміщення, а в ЗОШ №13 – дах.

Найбільше коштів витратять на ремонти в НВК №6 та НВК №7. По 921 та 847 тисяч гривень відповідно. Найменше – на ЗОШ №30 та ЗОШ №23. Тут за 5000 гривень лише встановлять велопарковки. На три заклади – ліцей №17, ЗОШ №4 та змінну ЗОШ №2 – коштів не виділяли. В департаменті кажуть, потреби на першочерговий ремонт в цих школах немає.

Що зміниться в новому навчальному році в кожній школі та скільки коштів на це виділили, дивіться на карті. Зеленим кольором позначені школи, де зроблять поточний ремонт. Червоним - де капітальний. 

Частина шкіл, за повідомленнями директорів, вже виконала ремонтні роботи. В департаменті кажуть, що це не остаточні суми. Додаткове фінансування освітніх потреб розглядатимуть на липневій сесії міської ради.

 

“Без щорічного ремонту школа б не вистояла”

Сергій Коріньовський, директор СЗОШ №8

- В себе вдома ми робимо ремонт раз в 10 років. Але ж в нас три людини в сім’ї. А якщо школу кожного дня відвідує 600-800 учнів, то за рік треба то те, то інше лагодити. Звичайно, якщо ремонт якісний – то щороку одне і те ж ремонтувати не слід. Але ж щороку і не виділяють кошти на ремонт, до прикладу, каналізації.

 

 

“Класи ремонтуємо за батьківські і власні кошти”

Оксана Віхтюк, директор колегіуму імені Козубняка

- Ремонт в класах ми робимо за власні кошти. Буває по-різному. Є за батьківські кошти, якщо батьки самі визначають. А так беремо на ремонт в класах з тих грошей, які дають з бюджету по 100 гривень на учня.

 

 

 

“Спонсорів до ремонту на залучаємо”

Алла Смертюк, директор ЗОШ №7

- Ми відмовилися від збору батьківських коштів, бо міська влада виділяє достатньо, щоб наш заклад функціонував, До депутатів ми не звертаємося. Нам виділяють з бюджету. Тому в додаткових залученнях потреби поки нема.

 

 

 

Читайте також: Випуск-2017: що вдягнули і скільки витратили на одяг школярі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Людмила

    У полонській гімназії директор Марченко в примусовому порядку  збирає кошти на фонд школи та фонд класу. Я оного разу відмовилася давати кошти  то моїй дитині якимось чином на перше вересня не вистачило книг. Директорка сказала книжок нема де хочте там і беріть. І такі випадки непоодинокі.
  • Олена

    Прочитала коментар директора Хмельницького колегіуму і дуже здивована.  Моя дитина закінчила в цьому році 4 клас. В травні нас зібрали на загальні батьківські збори і директор оголосила, що, якщо ми не хочемо, щоб наші діти в 5 класі навчалися у другу зміну, то потрібно облаштувати додаткові аудиторії, а на це потрібна готівка. Після цього з усіх учнів 4 класів  зібрали по 100 гривень. Чому ж тоді не можна провести ці роботи за бюджетні кошти ??? Тай на протязі року на аудиторію нічого не давали, ні миючих, нічого іншого з передбачених 100 гривень на учня. То де правда?

    Andy Andy reply Олена

    Якщо ви самі не будете ставити на місце нахаб, то знайдіть сили хоча б в департамент звернутись за розясненнями, до директора. Бажано письмово. А можна й на відео такі заходи знімати чи хоч на диктофон, щоб директор на відмазалась.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up