На ринку знову подорожчало м’ясо. Ціна на молочку поки не змінилась

На ринку знову подорожчало м’ясо. Ціна на молочку поки не змінилась
  • Свинина додала в ціні ще 10-20 гривень за останніх кілька місяців.
  • Гречка від початку літа впала в ціні. 
  • Журналісти vsim.ua перевірили, як змінились ціни на ринку після скасування держрегулювання.

За літо ціна на м’ясо ще трохи підскочила. Якщо раніше кілограм свинини можна було купити до ста гривень, то тепер продають за 110-130 гривень. Продавці кажуть, найдорожчий – свинячий ошийок. Продукти подорожчали скрізь, через те, що в Україні скасували державне регулювання цін на соціальні продукти. Ми вирішили перевірити, я змінились ціни у Хмельницькому і вирушили для центральний продовольчий ринок, що на Вайсера. 
- По 130 гривень шийка. Закупівельна ціна росте та й все дорожчає загалом, - бідкається продавчиня Ольга. 
Ціна на сало теж трохи змінилась. За останніх два місяці вартість підскочила на гривень 15-20. Покупці беруть по 80-90 гривень за кілограм. 

Свинячий ошийок на ринку коштує вже 120-130 гривень 

Відео дня

- Є по 80-90, є по 100. Все росте. Йде здорожчання енергоносіїв, дорожчає собівартість продукції. Життя знецінюється. Мають рости зарплати, пенсії. Держава повинна це контролювати і підтримувати людей в цьому руслі, - говорить продавець сала Михайло. – З жовтня ще газ піднімуть в ціні. Тоді все буде дорожчати, незалежно від долара і від того, яка буде собівартість. 

Ціна на молочку відчутно не змінились. Ми запитали продавців молочного павільйону, що на центральному продовольчому ринку. За «півторашку» молока просять 16-18 гривень. Минулого і позаминулого місяця продавали по 15 гривень. Кисломолочний сир коштує зараз 55 гривень. За 35-36 гривень можна купити нежирний. Сметана – 50-70 гривень за кілограм, залежно від жирності. 
На ринку нарікають на те, що немає постачальників. У будній день майже половина прилавків павільйону пусті. Покупців теж не дуже багато. 

Покупців в молочному відділу трохи поменшало

Ціна на цукор залишилась незмінною - 18 гривень за кілограм. Гречка трохи впала у ціні. Якщо у травні крупу можна було взяти за 28-30 гривень, то тепер продають за 25 гривень за кілограм. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up