На Зарічанській почали облаштування скверу Бандери за 6,5 мільйона (ФОТО)

На Зарічанській почали облаштування скверу Бандери за 6,5 мільйона (ФОТО)
  • Новий сквер має з’явитися до кінця року.

  • На його місці вже працює будівельна техніка.

На перехресті вулиць Зарічанська та Степана Бандери почали облаштування нового скверу. Зараз тут працюють кілька робітників. Також є вантажівки та екскаватор. За даними системи електронних закупівель ProZorro, вартість будівництва складає 6,512 мільйона гривень. Завершити роботи, згідно із тендерною документацією, мають до 31 грудня 2019 року.

Замовником робіт є управління житлово-комунального господарства Хмельницької міськради. За новий сквер з міського бюджету були готові викласти 6,596 мільйона гривень. Будувати зону відпочинку хотіли підприємства «Будкомп», «ТОМ-ІнвестБуд» та «Ізяславтрансбуд». Найкращу ціну запропонувало ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» — 6,512 мільйона гривень.

Нагадаємо, що новий сквер біля «Електроніки» хмельничани хотіли ще 2016 року. Мешканці міста створили петицію, яка набрала достатню кількість голосів для розгляду. Міська рада ідею підтримала, розробила проект та оголосила тендер. Попередні роботи розпочали ще минулого року. Дату завершення кілька разів переносили. За словами начальника відділу благоустрою управління ЖКГ Тетяни Циб, це відбувалося через погоду, адже в осінній та зимовий час проводити роботи неможливо.

Відео дня

Згідно з проектом скверу, тут мають облаштувати велодоріжки, відпочинкову зону, місце для масових заходів біля пам’ятника Степану Бандері та парковки. Також висадять дерева та кущі.

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2016 року у цьому місці з’явився камінь з меморіальною табличкою. Його встановили представники ВО «Свобода». Тоді вони говорили, що планують поставити повноцінний пам’ятник. За чий кошт це зроблять, тоді не знали. Як повідомила журналістам vsim.ua Тетяни Циб, за кошти міського бюджету встановлювати пам’ятник не будуть.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Микола

    Дуже задоволений нашим міським головою.Місто почало відроджуватись,оживати  і набувати сучасного і привабливого виду! Організовуються різні культурні,літературні,етнографічні,військово-роз'яснювальні зустрічі,ярмарки!Оновлюються дороги,велодоріжки!Яка прекрасна наша набережна з південної сторони Півден.Бугу !Місто стало жити цікавіше.Видно,що кошти йдуть,куди  
    потрібно! Мене дуже радує те,що зрушилось питання про відродження і                                                    
       розбудову нашого аеропорту і вже ведуться ремонтні роботи ! Слава Україні !!!!
  • Галина Кудряшова

    Я дуже рада, що моє місто, зкалічене, забудоване як небудь минулими "господарями" (крім Бухала І.В.) , втративши своє минуле, місто почало відроджуватись. Стало чистим, охайним.  Дуже рада, що думають про комфорт людей. Успіху усім!
  • Oleh Matvieiev

    Коли вже цих неадекватів переоберуть, такий бюджет був них в руках, все просрали.

    Марія reply Oleh Matvieiev

    міська влада все робить для людей,а їм все не так!
  • александр горностай

    ооо, будет где бухнуть вечером

    Гоша Плащ reply александр горностай

    александр горностай ....Саня! А то ты ,бедный ,не имеешь где на ,,Выставке" бухнуть?;!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up