Найдешевші ділянки, які продають в межах Хмельницького: де і за скільки

Найдешевші ділянки, які продають в межах Хмельницького: де і за скільки
  • У місті продають десятки земельних ділянок. 
  • Ціна на деякі стартує від 500 доларів за сотку. 
  • Яку найдешевшу землю продають в межах міста? Підготували підбірку.

На ринку нерухомості ледь не щодня з’являються нові пропозиції. Чи це дизайнерські квартири з ремонтом, чи дачні будиночки або ж земельні ділянки під будівництво. Пропозицій у Хмельницькому безліч. 

Ми вже розповідали на нашому сайті про найдешевші будинки, які продають в межах області і в межах міста, а також найдорожчі квартири. Переглянути їх можна за посиланнями наприкінці цього матеріалу. 

Цього разу розповімо про землю. Журналістка vsim.ua переглянула близько двох десятків пропозицій на сайтах Оlx та DIM.RIA. Відфільтрувала ті, що знаходяться в межах міста і залишила найдешевші варіанти. 

Відео дня

За нашими спостереженнями, земельні ділянки за справді низькою ціною – рідкість. Їх пропонують придбати переважно під забудову або ж для сільськогосподарського призначення. 

Пропонують землю різну за площею – по 2,6, а то й 10 соток. Ціни різняться. Загалом ділянку можна знайти в межах близько 100 тисяч гривень. 

Отож, які найдешевші ділянки пропонують в межах Хмельницького?

Мікрорайон Ракове

Ціна: 2 600 доларів (~ 100 930 гривень)

Земельна ділянка має 5,5 соток. Як повідомляє власник, знаходиться вона за мікрорайоном Ракове в межах садівницького кооперативу «Чорнобилець». 

Ділянка рівна. Земля підходить для сільськогосподарського призначення, є вагончик на території. Наявний кадастровий номер.

Книжківці

Ціна: 2 500 доларів (~ 98 000 гривень)

Ця ділянка знаходиться у садівничому кооперативі «Фортуна», що в Книжківцях. Земля має 6 соток. 

Як йдеться в оголошенні, ділянка рівна, прямокутної форми. Вказаний кадастровий номер. 

Гречани 

Ціна: 2 500 доларів (~ 98 000 гривень)

Пропонують також придбати земельну ділянку на вулиці Польовій. Загальна площа – 10 соток. 

Як вказує автор, ділянка знаходиться в масиві «Царський» поруч з озером. Ціна землі – 250 доларів за сотку. 

«Ділянка на якій можна будуватися і жити чи переробляти під забудову.  Ділянка має правильну прямокутну форму. Район вже потроху починає обживатися. Світло через два квартали 300-400 метрів», - йдеться в оголошенні. 

Південно-Західний

Ціна: 2 000 доларів (~ 78 400 гривень)

Земельна ділянка має 24 квадратних метри площі. Знаходиться на вулиці Інститутській, в масиві «Золотий колос» (заїзд зі сторони Кам’янецької та ЖК «Студентський»). Пропонують під будівництво індивідуального гаражу. Автор зазначає, що це для побудови необхідно перенести опору, яка знаходиться на ділянці. Поруч є асфальтована дорога. 

Земельна ділянка має кадастровий номер. 

Копистинське шосе, Ракове

Ціна: 2 000 доларів  (~ 78 400 гривень)

В межах Хмельницького також пропонують купити дві земельні ділянки комерційного призначення. Знаходяться вони на Копистинському шосе. Кожна – по 10 соток. Ділянки сусідні й продаються разом. 

«Зроблений заїзд з дороги на ділянку, також проведені роботи по вирубці дерев та викорчовуванні коріння, лінія електрики не далеко. Призначення ділянок: під будівництво», - йдеться в оголошенні. 

Ціна вказана за одну сотку.  

Книжківці

Ціна: 2 000 доларів  (~ 78 400 гривень)

У мікрорайоні Книжківці продають ще одну земельну ділянку. В якому саме кооперативі – не зазначають. 

Це ділянка сільськогосподарського призначення.  Вона має площу 4 сотки. 

В оголошенні йдеться, що земля до продажу використовувалась як город. Можна також викупити сусідні ділянки. 

Ціна за сотку – 500 доларів. 

Виставка

Ціна: 1 300 доларів (~ 50 470 гривень)

Ця земельна ділянка знаходиться навпроти телевежі. Типу нерухомості: земля запасу, резервного фонду та загального користування. Вона має площу дві сотки. 

Як вказано в  оголошенні, ділянка підійде під будівництво індивідуального гаражу. Додають, що є можливість обміну. 

Що змінилось на ринку землі?

В Україні з 1 січня розпочався другий етап земельної реформи — відкриття ринку для юридичних осіб. Це означає, що земельні ділянки можуть придбати не лише фізичні особи, а і юридичні, при цьому обсяг власності може становити не 100 га, а 10 тисяч га. Про це інформує сайт про агробізнес latifundist.com.За результатами дослідження «KSE Агроцентр», USAID та Chemonics, зараз земельний ринок поступово відновлюється після шоків 2022 року: ростуть ціни на землю, як і кількість угод на продаж та оренду.  

Наталія Костомаха, фахівець з нерухомості:

– З моменту повномасштабного вторгнення відновився попит на земельні ділянки у Хмельницькому. 1,5-2 роки тому була велика кількість бажаючих купити землю, але кількість охочих її продати було значно менше. Зараз ця ситуація стабілізувалася. 

Аналізуючи останні роки, спостерігається тенденція до зростання ціни на 20% за рік і в подальшому вона також буде зростати, бо земля - це обмежений ресурс, який закінчується.

Взагалі, ціна залежить від багатьох факторів, як:

  • призначення (сільськогосподарське, під забудову і т.д)
  • розташування відносно до міста 
  • наявність або доступність комунікацій 
  • розміри ділянки, її рельєф 
  • попит.

– Найчастіше люди шукають ділянку під забудову від 5 до 15 соток, з доступними комунікаціями, рівну і недалеко від міста (10-20 км). Найпопулярнішими районами серед хмельничан є Лезневе, Дубове і передмістя Озерної. До прикладу ціна за сотку в таких районах буде коливатися від 1000 до 2000$, - каже Наталія Костомаха. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Саша Шпак

    Цікаво

keyboard_arrow_up