Не дотримувалися графіків: Хмельницькобленерго оштрафували на 85 тисяч гривень

Не дотримувалися графіків: Хмельницькобленерго оштрафували на 85 тисяч гривень
Фото з сайту Хмельницькобленерго
  • Споживачі поскаржилися державному регулятору, що в обленерго не дотримуються графіків. 

  • Вони не вказали деяких  адресах, по яких відбувалися відключення, в своїх графіках. 

На акціонерне товариство Хмельницькобленерго написали скаргу користувачі. Їі надіслали до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі НКРЕКП). Хмельничани звинуватили підприємство в тому, що ті недотримуються графіків відключень електрики. 

Відтак, фахівці НКРЕКП провели перевірку на дотримання графіків з 15 листопада по 27 грудня 2022 року. Сьогодні, 31 січня, відбулось засідання комісії державного регулятора.

— В ході перевірки встановлено, що при аналізі графіків погодинних відключень не вказано певних адрес, по яких відбувались відключення електроенергії. Також встановлено перевищення максимальної тривалості перерв під час дії графіків погодинних відключень, — повідомили на засіданні. 

Відео дня

У тексті Постанови НКРЕКП вказано, що причиною стало звернення громадянки Агєєвої. Жінка скаржилася, що світло в області відключають нерівномірно та несправедливо. За її словами, деякі споживачі залишалися без електрики близько 30 годин.

Відтак, на засіданні ухвалили оштрафувати Хмельницькобленерго на суму 85 тисяч гривень. Директор Хмельницькобленерго Олег Козачук зазначив, що наразі на підприємстві триває одночасно ще кілька перевірок. Всі вони відбуваються за зверненнями мешканців Хмельниччини.

— Ці відключення відбуваються з вини росії. Колишня система графіків показала себе неефективної, тому вже напрацьовано нову. За новою інструкцією ми вже запустили шість черг, — повідомив Олег Козачук.

Повне відео засідання щодо перевірки Хмельницькобленерго можна переглянути, починаючи з 23 хвилини 40 секунд:

Нагадаємо, сьогодні, на сайті обленерго розмістили прохання для споживачів повідомляти, якщо відключення в їхній оселі відбуваються, однак адреси у файлах немає. 

— Шановні споживачі! Якщо ви виявили, що за вашою адресою відключення відбуваються, але адреса не зазначена у файлах співставлення населених пунктів, вулиць до черг, будь ласка, напишіть нам за допомогою форми зворотного зв’язку. Ми обов’язково перевіримо інформацію та відреагуємо, — йшлося в повідомленні.

Додамо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики (НКРЕКП) за останні 2 тижні оштрафувала 9 обленерго за "недотримання графіків відключень в умовах дефіциту електроенергії". Це майже половина всіх обленерго в країні. Відповідне рішення прийнято на засіданні комісії 30 січня. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (69)
  • Микола Васьківський

    Це їм копійки
  • Ольга Крупник

    Добре знобив шукодери на премії собі заробояють
  • Володимир Мельник

    Для них ці 85,000грн як мертвому гірчичник .
    Ви зверніть увагу на їхні апартаменти і цим все сказано .
  • Ігор Чорній

    Як зрозуміти перша черга друг третя і так  далі обясніть людям хто в які черзі

keyboard_arrow_up