Як відключатимуть світло 31 січня в Хмельницькій області (ГРАФІК)

Як відключатимуть світло 31 січня в Хмельницькій області (ГРАФІК)
Фото: Depositphotos
  • У цей день планували провести режимні заміри та зовсім не вимикати електрику. 

  • Та плани змінились через похолодання. 

  • Дізнавайтесь коли буде світло в останній день січня у вашій оселі. 

  • Також розповімо куди повідомити, якщо у вашому домі світло вимикають, але адреси у файлах обленерго немає. 

Минулого тижня в Хмельницькобленерго зазначали, що 31 січня не вимикатимуть електрику нікому. Цього дня планували зробити режимні заміри, аби дізнатися скільки електроенергії споживають хмельничани. Та анонсований день режимних замірів скасували. Це зробили через дефіцит електроенергії. Заміри проведуть згодом, коли саме обіцяють повідомити додатково. Отже, 31 січня на Хмельниччині будуть погодинні відключення.

Як відключатимуть світло в області

В Хмельницькобленерго зазначають, що на 31 січня, вівторок, дозволена величина навантаження на область не змінилася, фактично вона покриває лише половину потреб регіону. Відтак, світло відключатимуть згідно з графіком погодинних відключень.

Відео дня

Для перегляду адрес, які наразі знеструмлені або будуть невдовзі знеструмлені, слід перейти на сторінку «Відключення». Там потрібно ввести свою адресу та подивитися результат. Для перегляду адрес, які наразі знеструмлені або будуть невдовзі знеструмлені, у розрізі районів електромереж — перейдіть на сторінку «Актуальні відключення».

— Як тільки буде така можливість – особливо це актуально поміж періодів пікового навантаження, погодинні відключення обмежуватимуться одночасним знеструмленням трьох, а не чотирьох черг, — додають енергетики. 

Також в обленерго просять споживачів повідомляти, якщо відключення в їхній оселі відбуваються, однак адреси у файлах немає. 

— Шановні споживачі! Якщо ви виявили, що за вашою адресою відключення відбуваються, але адреса не зазначена у файлах співставлення населених пунктів, вулиць до черг, будь ласка, напишіть нам за допомогою форми зворотного зв’язку. Ми обов’язково перевіримо інформацію та відреагуємо, — кажуть енергетики. 

Додамо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики (НКРЕКП) за останні 2 тижні оштрафувала 9 обленерго за "недотримання графіків відключень в умовах дефіциту електроенергії". Це майже половина всіх обленерго в країні. Відповідне рішення прийнято на засіданні комісії 30 січня. Хмельницькобленерго поки до списку штрафників не входить. 

Опитування

А у вашій оселі графіки відключень співпадають з часом вимкнення електрики?

Схеми «6 на 2» та «6 на 3»

Додамо, що віднедавна енергетики запровадили одночасне відключення трьох черг (з чотирьох існуючих). Вони вимикатимуть світло за схемою «6 на 2». Тобто, без світла споживачі сидітимуть 6 годин, а тоді електрику вмикатимуть на 2 години.

— Розподіл області на 6 черг дає змогу, при доведеному ліміті на рівні 50% від потрібного обсягу, а саме такий ліміт був весь тиждень, реалізувати схему «6 на 3» (де друге число – це кількість годин із світлом), — пояснюють енергетики. 

Вони кажуть, хоч на перший погляд оновлений Графік погодинних відключень виглядає лячно, бо відображає найгірший варіант – ліміт покриває лише 50% потреб області – він дозволяє подавати світло впродовж трьох годин замість двох. 

Якщо ж рівень споживання дозволятиме, то енергетики вмикатимуть світло тим, хто був знеструмлений найдовше.

Фахівці закликають споживачів зменшити обсяг електричної енергії, вимкнути зайве освітлення, прилади та підсвітки.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (48)
  • Марія Глущак

    Ґоловне щоб спокій був в нашій Україні
  • Лилия Шаповалова

    В кого власть в того і світло
  • Tamara Priymak

    Форма зворотного зв'язку не працює, вони просто блокують звернення, і як це можна до них звернутися в той час ,коли немає світла.

    При цьому окремі будинки, як не відключали , так і не відключають , зокрема Перемоги,8(1-4 під'їзд), Перемоги 8/2, 8/3, 8/4,10/б, Зарічанська,32.
  • Георгий Атаманчук

    Для Раково  графіка  не існує.ВУЛ. Довженко не  відключається  зовсім. Майборського вшдключають  на15 годин в сутки. Де графік тов.Сімчишин? Будемо  звертатись  на  ім,я президента.БЕЗПРЕДІЛ  В МЕРІЇ.

    Анна Мищенко reply Георгий Атаманчук

    Гріша глупості пишите.

keyboard_arrow_up