Безкоштовні LED-лампи можна буде отримати з 16 січня. Що для цього треба?

Безкоштовні LED-лампи можна буде отримати з 16 січня. Що для цього треба?
Фото: Depositphotos
  • Обміняти старі лампи розжарювання на “ледовські” можна буде вже за 5 днів. 

  • Але поки в 6-ти регіонах. Розповідаємо деталі. 

Із 16 січня стартує програма безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи. Поки лише у режимі бета-тестування. Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

На першому етапі планують замінити до 500 тисяч лампочок у 6-ти регіонах України. Щоправда в яких саме, Шмигаль не уточнив. Після цього орієнтовно за два тижні проект запустять у звичайному режимі по всій території Україні.

— Сьогодні Уряд ухвалює рішення, завдяки якому суми в комунальних платіжках будуть ще меншими. Мова йде про програму безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, — зазначив прем’єр-міністр.

Відео дня

Він додав, що кожен зможе подати заявку через "Дію", а потім отримати 5 нових ламп у найближчому відділені Укрпошти. Прем’єр запевнив, що процес обміну лампочок буде максимально простим і швидким.

Нагадаємо, у Мінекономіки повідомили, що планують замінити 50 мільйонів старих ламп розжарювання. Це має суттєво скоротити навантаження на енергосистему. Така кількість лампочок допоможе заощадити 1 гігават електроенергії, що є річним обсягом виробництва атомної електростанції. 30 мільйонів LED-ламп має надати Євросоюз. Скористатися програмою обміну зможе кожен повнолітній. 

Переваги LED-ламп

Світлодіодні LED-лампи вже давно знайшли застосування в різних галузях, їх використовують в промисловості та на виробництві, для освітлення парків і вулиць, в житлово-комунальному господарстві, для внутрішнього освітлення приміщень. Останнім часом їх досить часто стали використовувати також й в домашніх умовах.

LED-лампи кращі тим, що вони мають:

А ви буде обмінювати лампочки на енергозберігаючі?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Читач91

    Як завжди,найбільш незахищені,що користуються кнопочними телефонами,залишаються "з носом".У власників смартфонів,айфонів вже давно немає ламп розжарювання у користуванні.А тому світлодіодні лампи передати в Епіцентр для реалізації,так як бажаючих обміняти,виявилось обмаль.
  • Иван Подвысоцкий

    Вже давно всі користуються діодними лампами. А тут вони новиннку вели Брехуни
  • Иван Подвысоцкий

    Скільки вже можна брехати людям.  Коли вже ті брехливі депутати здохнуть.Брешуть на кожному кроці.
  • Тамара Колесниченко

    Ці лампочки будуть тягнути енергії вдва рази, нічого безплатного небуває

    PutnickFree reply Тамара Колесниченко

    то не бери, свічку купи

keyboard_arrow_up