“Не знаю, де взяти гроші на комунальні” - хмельничани про зміни у нарахуванні субсидій

“Не знаю, де взяти гроші на комунальні” - хмельничани про зміни у нарахуванні субсидій
  • З 1 травня змінили правила нарахування субсидій. Без соцдопомоги залишаться безробітні, заробітчани, а також власники великих квартир та автомобілів.
  • До того ж, більшості мешканців потрібно повторно заповнити заяву і декларацію. Через це у соцзахистах утворюються великі черги.
  • Що кажуть хмельничани про зміни у призначенні субсидій, дізнавалися журналісти vsim.ua.

З самого ранку в управлінні соцзахисту, що на Шевченка, досить людно. Хмельничан приймає декілька працівників. Консультують окремо мешканців багатоповерхівок та приватних будинків. Також записують на прийом та видають бланки заяв та декларацій. Поки одні цікавляться, чи вийде у них субсидія на літо, інші поспішають заповнити повторно документи. Все через те, що з 1 травня змінились правила нарахування соцдопомоги. Автоматично субсидію перерахували лише одиноким пенсіонерам. Крім того, доповнили перелік умов, за якими соцдопомогу не дадуть.

Субсидію відберуть у безробітніх, заробітчан, а також власників автомобілів та просторих квартир і будинків. Їх вже попереджають у соцзахисті. Мовляв, можете навіть не приходити, бо субсидії не призначать, поки усі члени сім’ї не будуть працевлаштовані.

Відео дня

“Складно уявити, що буде наступної зими”

Журналісти vsim.ua поцікавились у хмельничан, чому вони вистоюють черги у соцзахисті та що думають про зміни. Не всі хотіли висловлюватись на камеру, а дехто просто поспішав, бо довелось їхати за субсидією у робочий час. Думками з нами поділились двоє хмельничан.

Володимир Іванович:

- В мене жінка, син і невістка не працюють. Я працюю і на пенсії. А в соцзахисті кажуть, на літо зовсім не буде субсидії. А там напевно на зиму теж не дадуть, бо мають всі в сім’ї бути офіційно працевлаштованими. Я навіть не знаю, де потім взяти стільки грошей, щоб оплатити комунальні.

Людмила Миколаївна:

- Мені на літній період субсидії не дають, а в мене дитина-інвалід першої групи. Кажуть, що я отримую соціальну допомогу на хворого і ще свою пенсію. Виходить, що я маю з них оплатити комунальні, а не лікувати дитину. Цю зиму мені було легше, бо дали 600 гривень субсидії на опалення, я тільки 500 доплачувала. А що буде наступної зими - складно уявити.

Хто залишиться без субсидії  

1. На субсидії не варто розраховувати власникам квартир, площа яких перевищує 120 метрів квадратних, і будинків площею понад 200 "квадратів". Виняток — будинки сімейного типу або прийомних сімей.

2. Автомобіль віком до 5 років теж є підставою не надавати субсидію. Спроба приховати авто, зареєструвавши його на чоловіка чи дружину, які не прописані в будинку чи квартирі, нічого не дасть, адже членів родин субсидіантів перевірятимуть навіть якщо вони приписані в іншому місці.  

3. У положенні залишили норму про купівлю рухомого та нерухомого майна або придбання послуги на суму понад 50 тисяч гривень. Крім того, відтепер придбання майна чи послуги поширюватиметься й на членів родини, навіть якщо офіційно вони живуть нарізно. До того ж, раніше йшлося тільки про будівництво, ремонт будинку, квартири чи автомобіля. Відтепер це будь-які послуги, крім медичних, освітніх чи житлово-комунальних.

4. Повнолітній, що не працює, не зареєстрований у службі зайнятості і не сплачує єдиний соцвнесок, теж не матиме права на отримання субсидії. Залишаться без неї і заробітчани. Якщо громадяни не мають доходів і водночас більш ніж 60 днів пробули за кордоном у той період, що враховується для призначення субсидії, їм відмовлять в її отриманні.

5. Мешканці, які мають борги за комуналку, теж можуть позбутися субсидії. Якщо за два місяці борг складатиме понад 340 гривень, субсидію можуть призупинити до часу його погашення.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Ілля Вознюк

    Геноцид
  • Олександр Кропивний

    Йде знищення українського народу
  • Катя Попик

    Все  вірно, тунідство нема чого розводити
  • Maya Sireckaya

    В країні безлад. Кинути бомбу на тих сволочів в верх.раді. Сидять грошей мішками, а бідні люди страдають від їх законів..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up