Безробітнім і заробітчанам не дадуть субсидії. Хто ще залишиться без соцдопомоги

Безробітнім і заробітчанам не дадуть субсидії. Хто ще залишиться без соцдопомоги
  • З травня змінили правила нарахування субсидій. 
  • Без державної допомоги залишаться власники автомобілів та великих квартир. 
  • Субсидію відберуть у безробітних, які не стоять на обліку в центрі зайнятості та заробітчан, які більше 2 місяців були за кордоном.
  • Детальніше про зміни у матеріалі від vsim.ua. 

У 2017 субсидію на оплату комуналки отримували більше 47 тисяч хмельничан. Багатьом з них вже з травня потрібно заново звертатися в соцзахист і заповнювати заяву і декларацію на призначення допомоги. Крім того, перерахунок субсидії відтепер буде проводитись не раз на рік, а двічі - в травні і жовтні. На неопалювальний сезон враховуватимуть доходи за останні півроку 2017, а на опалювальний - за перші півроку 2018. 

Все через те, що з 1 травня почали діяти нові правила нарахування субсидій. Автоматично перерахують соцдопомогу лише одиноким пенсіонерам. Як пояснюють в соцзахисті, це ті, які живуть окремо і у складі сім'ї в них нема працюючих громадян. До того ж, Кабмін доповнив перелік умов, за якими не призначається субсидія. Раніше ж соціальну допомогу не отримували лише ті, що зробили покупку на більше ніж 50 тисяч гривень протягом останнього року. 

Хто залишиться без субсидії 

1. На субсидії не варто розраховувати власникам квартир, площа яких перевищує 120 метрів квадратних, і будинків площею понад 200 "квадратів". Виняток — будинки сімейного типу або прийомних сімей.

Відео дня

2. Автомобіль віком до 5 років теж є підставою не надавати субсидію. Спроба приховати авто, зареєструвавши його на чоловіка чи дружину, які не прописані в будинку чи квартирі, нічого не дасть, адже членів родин субсидіантів перевірятимуть навіть якщо вони приписані в іншому місці. 

3. У положенні залишили норму про купівлю рухомого та нерухомого майна або придбання послуги на суму понад 50 тисяч гривень. Крім того, відтепер придбання майна чи послуги поширюватиметься й на членів родини, навіть якщо офіційно вони живуть нарізно. До того ж, раніше йшлося тільки про будівництво, ремонт будинку, квартири чи автомобіля. Відтепер це будь-які послуги, крім медичних, освітніх чи житлово-комунальних.

4. Повнолітній, що не працює, не зареєстрований у службі зайнятості і не сплачує єдиний соцвнесок, теж не матиме права на отримання субсидії. Залишаться без неї і заробітчани. Якщо громадяни не мають доходів і водночас більш ніж 60 днів пробули за кордоном у той період, що враховується для призначення субсидії, їм відмовлять в її отриманні.

5. Мешканці, які мають борги за комуналку, теж можуть позбутися субсидії. Якщо за два місяці борг складатиме понад 340 гривень, субсидію можуть призупинити до часу його погашення.

Кому призначатимуть за рішенням комісії

Частину випадків по субсидях буде вирішувати спеціальна комісія. Її створюють при виконкомі. Саме вона буде обстежувати матеріально-побутові умови субсидіантів і виноситиме рішення. 

Отож, для розрахунку субсидії на літній період братимуть до уваги доходи за останні півроку 2017 року. Якщо ж людина, яка звернулась за субсидією або члени її сім'ї мали заробіток за три місяці протягом цього періоду або ж сплатили єдиний соцвнесок за два місяці перед місцем звернення за субсидією, то у такому випадку комісія вирішить, чи призначати допомогу. Це ж стосується і непрацюючих непрацездатних мешканців, які мають пред'явити довідку лікарської консультативної комісії.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Це просіювання субсидантів робиться з метою зменшити кількість отримувачів, або ж створити умови, за яких автоматично допомога не надаватиметься. Звідки і на якій підставі взяли суму 5300 грн для працездатних і непрацюючих??? При тому, що мінімальна заробітна плата 3200грн??? А прожитковий мінімум 1710 грн. Закордонного паспорта немає і не було ніколи, і вже напевно не буде.
  • Любовь Прушинская

    Зразу дали,закрили рота і хватить.розмріялися....

    Анонім reply Любовь Прушинская

    Отаке дбайливе відношення зі сторони держави до співгромадян, напередодні президентських виборів, показує що держава зовсім не зацікавлена і не переймається долею і умовами життя (виживання), а дивуються, як за таких умов можна існувати????
  • Vitaliy

    Коли ця влада нажереться? Що кращого змінилось з часів "революції"?
  • Olewka 3000

    якщо мені не буде субсидії, то мені мають надати право відмовлятися від комунальних послуг, переходити  на індивідуальне опалення на власний розсуд. Має зберигтися паритет

    Анонім reply Olewka 3000

    Бисплатна путьоффка....на море??? ...ага, в сибирь... ;)Там от роботи точно не будет холодно! И не ната супситии, и комуналку плотити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:35 У Хмельницькому чоловік викрадав котли з квартир у новобудовах 13:01 Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (ВІДЕО) play_circle_filled 12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up