Новини від Хмельницької міськради. Хочуть витратити 850 тисяч гривень

Новини від Хмельницької міськради. Хочуть витратити 850 тисяч гривень
Фото з архіву редакції
  • У міськради вчергове схвалили програму висвітлення діяльності.

  • Дізнавайтеся, що хочуть робити і скільки на це витрачали минулими роками.

Наступного року Хмельницька міськрада планує витратити на висвітлення своєї діяльності 850 тисяч гривень. Відповідну програму депутати схвалили на останній сесії. Загалом варто відзначити, що такі програми ухвалюють щороку. Цього разу запланована сума є помітно меншою, ніж раніше. До прикладу, на 2023 рік збиралися витратити 1,5 мільйона гривень.

За даними сайту міської ради, протягом 2019-2022 років на програми висвітлення планували витратити 5,95 мільйона гривень, а фактично витратили майже 3,95 мільйона, зокрема:

  • Відео дня
    /li>

Як же хочуть витратити 850 тисяч гривень наступного року? У програмі йдеться, що основними її завданнями є:

Поширювати серед мешканців громади мають інформацію на такі теми:

Висвітлення повинно відбуватися переважно через великі місцеві медіа — телебачення, радіо, друковану пресу, онлайн-видання. Для цього можуть організовуватися пресконференції, брифінги, прямі ефіри та інтерв’ю за участю посадовців.

— Загальні засади висвітлення базуються на тому, що медіа мають право висвітлювати всі аспекти діяльності органів місцевого самоврядування. Міська рада, її виконавчі органи та посадові особи зобов’язані надавати медіа повну інформацію про свою діяльність через управління організаційно-інформаційної роботи та контролю, забезпечувати журналістам вільний доступ до інформації, крім випадків, передбачених законодавством України, не чинити на них будь-якого тиску і не втручатись у їхню діяльність, — йдеться у програмі.

Щодо послуг висвітлення діяльності влада повинна укладати з медіа відповідні угоди. При цьому пріоритет надається роздержавленим, тобто у випадку Хмельницького — газеті «Проскурів».

Читайте також: Продовження тролейбусної лінії в Гречанах і нові маршрути: запланували зміни в громадському транспорті Хмельницького

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • viktor

    По перше,де графа скільки ви вкрадете,а остальне відправити на фронт.
  • Max Forosov

    На висвітлення є гроші, а як погасити заборгованість малоімущих за доставку газу то грошей немає. То що важливіше - щоб прості люди (громадяни України) мали можливість їсти зварити чи помитися, чи важливіше 850 тисяч на висвітлення потратити. Мер Харкова усю комуналку з міського бюджету погашає. Є відео на ютубі, де він виступив і сказав "Дорогі брати і сестри, я знаю як зараз важко, в кого немає грошей - не платіть, з бюджета погасимо". А в нас Довженка 5 вже третій тиждень "перевірка", мабуть якась бабуся купила Ортофен і не змогла заплатити за доставку газу, або якийсь безробітний купив Корвалол, - і теж на доставку не вистачило грошей  ось і "перевіряють"
  • Віталій Смертюк

    Гроші на ЗСУ

    Віталій Смертюк reply Віталій Смертюк

    Валерій Світельський за крадіжку має бути кримінальна відповідальність, а так просто спишуть і "законно" відмиють

    Валерій Світельський reply Віталій Смертюк

    Віталій Смертюк так вкрадуть. Війна все списує.
  • Читач81

    Усю владу треба міняти. Абсолютно усю. Під контролем Заходу.

keyboard_arrow_up