Обережно, шахраї! або 5 способів шахрайства в Інтернеті(Новини компаній)

Обережно, шахраї! або 5 способів шахрайства в Інтернеті(Новини компаній)

Якщо ви досі не потрапляли на гачок шахраїв в Інтернеті, то це не означає, що цього ніколи не станеться. Аферисти стають дедалі вигадливішими і хитрішими. Вони знаходять безліч нових способів заволодіти вашими особистими даними і грішми.

Перегляньте добірку найпоширеніших схем шахрайства в Інтернеті від провайдера Інтернету і телебачення у Хмельницькому і будьте обережні.

Ви виграли приз!

«Пройдіть опитування і отримайте гроші!», «Ви виграли автомобіль!» — вам знайомі такі повідомлення? А жартівливі тести в Інтернеті проходите, щоб дізнатися, «який ви чай» або скільки разів одружитесь? Перевіряєте уважність чи рівень IQ за допомогою тестів? Вітаємо! Ви можете стати жертвою шахраїв!

Різноманітні опитування в Інтернеті, тести, анкети і конкурси з неймовірними виграшами часто обертаються втратою особистих даних, а часом і коштів. Шахраї вигадують тестування і анкети, щоб максимально зібрати вашу особисту інформацію, видурити коди доступу до банківських рахунків.

Якщо ви не брали участь у розіграшах і нічого не знаєте про організаторів лотерей чи розіграшів, не реагуйте на повідомлення про ваш «щасливий номер». «Переможцю» аферисти зазвичай пропонують оплатити комісію, податок або доставку призу, а тоді зникають без сліду. Або ж продовжують під різними приводами видурювати гроші. Такі прохання мають застерегти від подальшого контакту з ними.

Якщо не сила втриматися від участі в розіграшах, то нехай це будуть відомі і перевірені компанії-організатори. Не забувайте попередньо ознайомитися з правилами розіграшу і вручення призів.

Гороскоп, передбачення на майбутнє, родовід

Дізнатися про майбутнє завжди цікаво, тому багато хто не може втриматися від пропозицій астрологів, спадкових відьом і провидців, генеалогів. За допитливість і цікавість доведеться, звичайно, заплатити, адже «спеціалісти» складатимуть прогноз для вас особисто. Але ніхто не гарантує, що ви не отримаєте шаблонний вигаданий гороскоп, а у дереві роду не виявиться хтось із королівської родини чи єгипетських фараонів. Адже головне для шахраїв — отримати ваші гроші.

Не купуйте у шахраїв!

Шопінг в Інтернеті — це зручно і вигідно, але за умови, що ви дотримуєтесь простих правил. Безпечність і надмірна довірливість найчастіше призводять до втрати грошей хмельничан під час онлайн-покупок. Щоб не придбати неякісний або підроблений товар під виглядом брендового, взагалі не отримати покупку, уважніше обирайте продавців. Не купуйте у неперевірених і сумнівних інтернет-магазинах, уважно ознайомтесь з умовами повернення товарів та обслуговування. По можливості обирайте варіант оплати товарів при отриманні. Щоб не втратити гроші з банківського рахунку, не передавайте стороннім особам коди доступу.

Терміновий збір на лікування!

Шахраї не цураються використовувати для легкого заробітку чужу біду і людську чуйність. У мережі майже щодня з'являються оголошення про збір коштів на лікування дітей і дорослих, для тварин, що потребують допомоги. Серед цих історій зустрічається чимало шахрайських зі зміненими реквізитами для оплати. Аферисти зазвичай копіюють чужі розповіді, демонструють фальшиві медичні документи, а щоб викликати ще більше співчуття і спонукати до допомоги, додають до історій сумні вірші і зображення, заклики на кшталт «Терміново допоможіть!», «Залишилося мало часу!» тощо.

Щоб не потрапити у тенета аферистів, спочатку уважно прочитайте оголошення і перегляньте медичні документи. За вказаними контактами спробуйте дізнатися більше про стан хворого, подробиці лікування. Уточніть у лікарні, чи справді у них лікується цей пацієнт. Шахраї не люблять такі запитання, плутаються у відповідях або взагалі видаляють дописи, які їм не до вподоби.

Перераховуйте допомогу у перевірені благодійні фонди. Переказувати гроші на особисті банківські картки і рахунки можна лише знайомим, яким довіряєте.

Нігерійські мільйони

Дуже щедрий і неймовірно багатий нігерієць дуже мріє передати вам у спадок кілька мільйонів, про що детально пише в електронному листі. Щоб отримати ці шалені гроші, потрібно всього-на-всього переказати пару сотень доларів на вказаний рахунок для оформлення документів, на хабарі чиновникам і податки. Отримували вже такі повідомлення?

Зрозуміло, що ніякого спадку не існує, мільйонів ви не отримаєте, натомість будете постійно перераховувати власні гроші шахраям. Щоб убезпечити себе, не відповідайте на такі листи, не переходьте за посиланнями і не завантажуйте додані файли. Увімкніть фільтр спаму, щоб подібні відправлення потрапляли в окрему папку.

Не нехтуйте простими заходами безпеки в Інтернеті, адже шахраї якраз і розраховують на вашу необачність і надмірну легковірність. Не лінуйтеся уважно прочитати і перевірити інформацію, не вірте на слово незнайомцям, щоб не стати жертвою аферистів.

Ваш провайдер домашнього Інтернету і кабельного телебачення, ЕВЕРЕСТ™  km.everest24.com.ua/internet

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up