Опалення у квартирі: 4 способи обігріву житла (Новини компаній)

Опалення у квартирі: 4 способи обігріву житла (Новини компаній)
  • Як обігріти квартиру, аби це було ефективно та недорого?

  • Запитали в експерта.

У старих багатоповерхівках Хмельницького опалення переважно централізоване, тому у мешканці зазвичай немає вибору щодо того, чим опалювати своє помешкання. Тим часом у власників квартир у новобудовах є вибір — вони можуть змінювати систему опалення. Яку ж обрати, щоб вдома було тепло і це не обходилося взимку дорого? Про це ми запитали в експерта — директора ТОВ «АКВА-ДІМ» Вадима Єрмолаєва.

Електричний котел. Загалом принцип його роботи полягає у нагріванні теплоносія, тобто води, яка через систему труб подається у приміщення до радіаторів. Особливістю електричного котла є те, що ним можна замінити газовий, не замінюючи систему опалення повністю, а поставивши котел. Для додаткової економії варто встановити двозонний або тризонний лічильник і опалювати житло в зоні з нижчим тарифом.

Серед різновидів електричних котлів можна назвати:

Для додаткової економії у випадку встановлення електричного котла можна придбати кімнатні програматори. Вони дозволяють налаштувати комфортну температуру в приміщенні.

Електричний конвектор. На відміну від котла, така система не потребує розведення труб, встановлення радіаторів та насоса. Фактично це окремі нагрівальні прилади, які встановлюються в кожному приміщенні та підключаються до електромережі.

Серед різновидів електричних конвекторів варто виділити такі:

Для додаткової економії варто обладнати конвектор термостатом. Він буде підтримувати задану температуру повітря автоматично, або ж, за наявності датчика руху, гріти тільки за присутності людей.

Теплова керамічна панель. Її можна вважати різновидом електричного конвектора, проте у неї є суттєва відмінність. Окрім нагріву повітря, вона також виділяє інфрачервоне випромінювання, яке нагріває не повітря, а навколишні предмети. Панель є суттєво економнішою за звичайний конвектор, не сушить повітря та не боїться потрапляння вологи. Разом з тим вона важча та потребує розміщення на стіні.

Кондиціонер. За допомогою такого приладу можна як обігрівати приміщення у холодну пору, так і охолоджувати у жарку. Крім того, кондиціонери ще й очищують повітря. Найсучаснішим різновидом кондиціонерів є інверторні, які є досить економними та тихими.

 

Читайте також:

keyboard_arrow_up