Опалювальний сезон у Хмельницькому: коли потепліє і скільки це коштує

Опалювальний сезон у Хмельницькому: коли потепліє і скільки це коштує
  • Як довго прогріватимуться батареї, залежить від різних обставин.

  • Ми дізналися, від яких саме та скільки це може тривати.

  • Також дізнавайтеся про чинні тарифи й те, як рахувати вартість тепла.

Сьогодні, 12 жовтня, у Хмельницькому розпочинається опалювальний сезон. Традиційно в цей час містяни діляться на два табори — на тих, у кого вже тепло, і на тих, у кого ще холодно. Обидва боки активно коментують у соцмережах новини про початок сезону й розповідають, теплі в них батареї, чи ні.

Ми запитали у заступника міського голови Хмельницького Василя Новачка, коли хмельничанам чекати на тепло в помешканнях. Він розповів, що це залежить від служб, які забезпечують теплопостачання та обслуговують внутрішньобудинкові мережі.

— Запустити опалення — це не натиснути кнопочку якусь, і все запрацювало. Це майже сотня котелень в місті, розташованих в різній кількості від різних будинків. В частині будинків сьогодні ввечері вже будуть гарячі батареї, частина будинків трішки довше буде запускатися. Також це залежить від того, хто обслуговує внутрішньобудинкові мережі. Якщо вони на обслуговуванні у «Хмельницьктеплокомуненерго», вони доволі таки швидко запустяться, якщо вони на обслуговуванні у якихось інших приватних управителів, ОСББ, тут якби міська влада не може дати гарантію, що сьогодні буде тепло. Всі котельні починають працювати сьогодні, а далі вже робота над якимись дрібними нюансами, яка, думаю, протягом одного-двох днів переважно буде вирішена, — розповів чиновник.

Відео дня

За словами Василя Новачка, запуск опалення може тривати й довше — до тижня. Наприклад, у випадку, якщо ОСББ не спустить повітря з батарей у будинку.

Станом на сьогодні, 12 жовтня, у Хмельницькому діють такі тарифи на тепло для населення:

Скільки саме потрібно платити споживачеві, залежить від обсягу поданого у будинок тепла, яке обліковується загальнобудинковим лічильником, та опалюваної площі квартири. Під останньою мається на увазі загальна площа без урахування лоджій, балконів та терас.

Приклад. Протягом місяця «Хмельницьктеплокомуненерго» використало для опалення будинку 155 гігакалорій тепла. Опалювана площа будинку складає 4 534 квадратних метри. Таким чином обсяг тепла на один квадратний метр за місяць склав 0,034 гігакалорії. Якщо опалювана площа квартири складає 54,6 квадратного метра, то вартість тепла за місяць складе 0,034 info × 54,6 info × 1 480,92 info = 2 749,18 гривні.

А чи прийшло тепло у ваш будинок? Пишіть у коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Алла Иванова

    Якщо пів будинку гріються, а друга ні, лічильник тепла один, яка буде плата?
  • Marina Samchuk

    "Наприклад, у випадку, якщо ОСББ не спустить повітря з батарей у будинку."
    Це він так сказав? ОСББ - об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, ( тобто всі жителі будинку прийдуть спускати повітря до тих ,хто мешкає на останніх поверхах? ) Це жесть , "який він грамотний";
    В мене ОСББ , і наша голова ОСББ ще навіть не думає включати опалення ( сказала ...може з понеділка, хоча теж є 2 табори : #якимнормально і #якимдужезимно)
  • Танюшка Дешевова

    Ні,і в квартирі дуже холодно
  • Ирина Косметико

    Поки що опалення не включили........

keyboard_arrow_up