Оренда квартир у новорічну ніч: чи є попит і скільки коштує у Хмельницькому

Оренда квартир у новорічну ніч: чи є попит і скільки коштує у Хмельницькому
  • До Нового року ще вдосталь часу, а хтось вже замислюється над місцем святкування. 
  • Хмельничани розглядають орендоване житло як дешевшу альтернативу закладу. 
  • Дізнавалися, у скільки обійдеться забронювати квартиру в новорічну ніч?

Раніше багато українців замислювались про місце святкування Нового року ще у листопаді. Та й атмосфера цьому сприяла - навколо мерехтять вогні, а вся атрибутика в магазинах лише навіює святкову атмосферу. Хтось святкував у домашньому колі, хтось готувався до гулянок у закладі, інші ж бронювали житло, аби весело і комфортно провести час у компанії. 

Цей рік повністю змінила війна. Українці відмовляються від гучних святкувань. Однак чимало людей таки задумуються, де провести час у новорічну ніч. Одним з варіантів може стати орендоване житло. Та слід бути готовим, що забронювати його до свята може бути вдесятеро дорожче. Дізнавалися, чи пропонують у Хмельницькому квартири на Новий рік, які ціни і що про попит каже спеціаліст з нерухомості?

Студентка Валерія минулого року разом з друзями орендувала квартиру для зустрічі нового року. Розповідає, тоді компанії з шести людей житло обійшлось у три тисячі гривень. Його дівчата почали шукати за 3 тижні до святкування. Тоді варіантів було безліч. Дівчина зізнається, цього року ще не замислювалась над тим, де святкуватиме Новий рік. Як і більшість її друзів та знайомих. Це питання відійшло на дальній план. 

Відео дня

За скільки у Хмельницькому подобово орендувати житло? 

Актуальні пропозиції можна переглянути на сайтах оголошень. Ми проаналізували найбільш популярні як OLX та dom.RIA. Там є десятки варіантів подобової оренди житла. Ціни в середньому стартують від 500 гривень. Є за 800, якщо це новобудова з кращим ремонтом. Але винайняти житло саме для новорічної ночі обійдеться значно дорожче. Як тільки вас зацікавив конкретний варіант, слід одразу повідомити про те, що шукаєте квартиру для святкування. Адже розцінки на Новий рік будуть інші. Як правило, власник житла чи рієлтор розпитує про кількість людей, які будуть в помешканні,  іноді про вік, а також цікавиться наявністю маленьких дітей. До слова, саме від кількості осіб буде залежати вартість.

До прикладу, нас зацікавило фото двокімнатної квартири у самісінькому центрі - на Соборній. Є сучасний ремонт, виконаний у сіро-білих тонах. Також йдеться про наявність усієї необхідної техніки, меблів: мікрохвильовки, телевізора, вмонтованої великої шафи, барних стільців. 

Загальна кількість спальних місць - шість. Орендувати це житло коштує 850 гривень за добу. Ціна проживання вказана для двох осіб. Наприкінці автор зазначив, що квартира під святкування не здається. А за порушення цього навіть “світить” штраф. У діалозі перепитуємо “чи можна забронювати цю квартиру на Новий рік?”. На що авторка одразу озвучила вартість - від 10 000 гривень. 

Цікавимось 2-кімнатною квартирою на Героїв Маріуполя. В помешканні також зроблений стильний ремонт, є вся техніка і меблі для комфорту, інтернет і телебачення. Приваблює і краєвид - вікна виходять на будівлю філармонії. Доба в цій квартирі коштує 750 гривень. Заселяють до п’яти осіб. Автор вказала, що помешкання не здається для святкування. Щоправда, у повідомленні відповіли, що житло можна забронювати на Новий рік. Поцікавились одразу і кількістю людей в компанії. Почувши “п’ятеро”, нам озвучили вартість: 8 000 гривень. 

Квартира біля філармонії


Загалом ми проаналізували більше десятка різних оголошень. Станом на кінець листопада забронювати житло на новорічну ніч коштує від 5-6 тисяч гривень. Ціна залежить від кількості людей, тривалості перебування, мікрорайону і стану самого житла. Проте рієлтори зазначають, що більший попит очікується на житло очікується у грудні. Відтак ціни ще можуть підскочити. 

Попит буде меншим

Тетяна Коток, менеджер з продажу та підбору нерухомості, агенція “Osnova”:

  • Поки що попиту на оренду квартир для святкування Нового року, як такого, немає ще. Для нього і зарано, і мабуть у цьому році святкування трішки відходить на другий план. Люди до нього відносяться більш простіше. Багато хто пишні святкування замінив домашніми та сімейними, бо у всіх на першому місці війна. Якщо порівнювати минулорічну й цьогорічну ціну на звичну оренду, то її вартість  підскочила на 30-40%.  Ця тенденція поки зберігається і спад вагомий не прогнозується, хоча попит на оренду вже потроху падає. Ще місяці 3-4 тому неможливо було забронювати квартиру, бо вона здавалась за пів дня, зараз з цим вже легше і вибір ширший.  Якщо ж говорити про подобову оренду на новорічні святкування, то мені здається, що через менший попит та обставини сьогодення ціни будуть вищі минулорічних, проте ця різниця буде так само десь у відсотків 40%, через те, що люди починають більше співчувати та проявляти взаєморозуміння і потроху ціни опускають. Але більш детально це можна буде прослідкувати приблизно через тиждень-півтора часу, коли попит почне яскравіше проявлятись. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • IGOR

    Под статьями за свет сразу налетают комментаторы, которые начинают писать за то, что в стране война, а здесь 3 часа прошло с публикации и тишина... Почему молчим?
  • Валентина Карпова

    Зараз недоречно святкувати. Краще перерахувати гроші на ЗСУ. Люди гинуть, людей катують... Яке святкування?

keyboard_arrow_up