Пенсійна реформа: чому одним дали по 50 гривень надбавки, а іншим - на кілька тисяч більше

Пенсійна реформа: чому одним дали по 50 гривень надбавки, а іншим - на кілька тисяч більше
  • З жовтня пенсіонерам перерахували розмір пенсії.
  • Поки одні не тямлять себе від щастя, що будуть отримувати ледь не вдвічі більше, інші кажуть, їм підвищили пенсію лише на 50 чи 100 гривень.
  • Як перераховували пенсії з жовтня, пояснили в управлінні Пенсійного фонду у Хмельницькому.

​​​​​​Про чергове збільшення пенсій у Кабміні заговорили ще у травні. Тоді уряд представив проект, за яким мала відбутись пенсійна реформа. Усім пенсіонерам обіцяли перерахувати виплати за єдиною формулою. На початку жовтня уряд проголосував за нововведення. Тиждень тому вони вступили в дію.

Вже у цьому місяці пенсіонери отримають пенсії з доплатою. Щоправда, збільшаться виплати не у всіх. Якщо у деяких пенсія залишиться на тому ж рівні, то частина пенсіонерів отримає навіть більше 5000 гривень надбавки. Що ж вплинуло на розмір перерахованої пенсії, журналісти vsim.ua запитали в управлінні Пенсійного фонду України у місті Хмельницькому.

Відео дня

Людмила Гайденко, заступник начальника управління Пенсійного фонду України у місті Хмельницькому

- У формулі для розрахунку пенсії, крім індивідуального коефіцієнту стажу і заробітку, враховується також показник середньої заробітної плати в Україні за 3 роки перед зверненням за призначенням пенсії. З кожним роком середня зарплата зростала. Тому пенсіонери з однаковим стажем і зарплатою залежно від року виходу на пенсію отримували різні пенсії. Підвищення з 1 жовтня однаковим не буде, у кожного воно буде індивідуальним. У когось воно буде і до 100 гривень, а у когось - більше 5000 гривень. Тому в деяких вийшло досить непогане підвищення, а в деяких його взагалі не відбулося. Але менше, аніж до 1 січня 2017 року вони отримувати не будуть.

Для розрахунку пенсії береться індивідуальний коефіцієнт заробітної плати протягом періоду трудової діяльності. Це відношення розміру заробітної плати, яку отримувала людина, до розміру середньої заробітної плати по Україні на той період. Також береться до уваги коефіцієнт трудового стажу. Там є спеціальна формула, але простіше рахувати так, якщо це 40 років то буде коефіцієнт 0,4, якщо 35 років, то 0,35. Ці два коефіцієнти множаться на середню заробітну плату за 3 роки перед виходом на пенсію. Зараз же для всіх пенсіонерів до уваги братиметься середня заробітна плата у розмірі 3764,40 гривень. Але якщо раніше для оцінки одного року трудового стажу ми брали величину 1,35, то зараз буде брати лише 1. Таким чином, намагалися зробити так звану “зрівняйлівку”.

Найважливіше при теперішньому перерахунку пенсій - це заробіток, який людина отримувала протягом свого життя. Якщо він був вищим за тогочасну середню заробітну плату по Україні, то, звичайно, що для таких пенсіонерів, пенсія буде більшою.

Приклад розрахунку пенсії

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • толік

    Треба не погоджуватись працювати неофіційно.
  • Олекса Шумейко

    Так зване підвищення є лохотрон для українців від бариг.

    Микола Вінник reply Олекса Шумейко

    То вперьод на барикади, за відомим вах баригоборцем. Можна поцікавитись, скільки ти особисто в місяць платиш податків?
  • Діана Граділь

    Наша верховна рада ,як завжди, приймає закони тільки в свою користь. "Все для людей"
  • Ірина Банас

    Це несправедливо,наоборот добавили більше б тим в кого була менша з/п,а в кого була більша з/п добавили б менше. Дурять як можуть,головне собі подобавляли в 2рази більше,скоти.

    Сергій reply Ірина Банас

    Ну якщо я плачу в пенсійний фонд 10 000грн в місяць, а Ви припустимо 1 000, то чому Ви повинні отримувати таку саму пенсію??? Де логіка і яка урівнялівка?

    ваня reply Сергій

    того що хтось пашить за 3000грн, а якесь бидло вонюче, сволоч курумпірована получає 30 000!!!! і деж тут логіка!!!! хтось жирує ціле життя ніх неробля і получає пенсії по 20 штук, а хтось пашить круглосуточно і получає 1400!!!! справидливо, да?????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up