Посадив друга за кермо: суд оштрафував кам’янчанина на 17 тисяч

Посадив друга за кермо: суд оштрафував кам’янчанина на 17 тисяч

Крім того, чоловіка позбавили водійських прав строком на 1 рік. 

У березні цього року в Кам’янці на вулиці Князів Коріатовичів патруль зупинив “ВАЗ 2107”. Під час огляду за кермом авто виявився п’яний товариш водія, а той в цей час перебував на пасажирському сидінні. Драгер показав результат 1,94 проміле.

Тож місцевий суд визнав власника “ВАЗу” винним infoв тому, що посадив за кермо товариша в стані алкогольного сп’яніння. Відтак, оштрафував правопорушника на 17 тисяч гривень та на 1 рік позбавив права керування авто.

Кам’янчанин з висновком не погодився. Каже, не знав про стан знайомого, якому передав право керування своїм авто, і вважав, що той тверезий. Об’єктивно ж оцінити його не міг, бо й сам був п’яним. Тож подав апеляцію, повідомляють в Хмельницькому апеляційному суді

Відео дня

Але в суді вказали на ознаки алкогольного сп’яніння – почервоніння обличчя, нечітка вимова, запах алкоголю, які зазначили поліцейські в акті огляду водія. кажуть, вони були очевидними для сторонньої особи. Тому власник авто не міг не знати про стан знайомого. А тому суд в апеляції відмовив. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up