Позов до міськради на понад 150 мільйонів: що каже керівник підприємства, яке звернулося до суду

Позов до міськради на понад 150 мільйонів: що каже керівник підприємства, яке звернулося до суду
Візуалізація будинку, який мали би звести на Кам'янецькій
  • Судовий позов стосується будівництва хмарочосу на Кам’янецькій, 2А.

  • Забудовник не зміг закінчити будівництво, щойно його розпочавши.

До управління архітектури та містобудування міськради позивається приватна фірма. Вона вимагає компенсувати збитки на суму понад 150 мільйонів гривень. Позов приватного підприємства «Буд Кепітал Менеджмент» перебуває на розгляді в Господарському суді Хмельницької області.

Як ми вже писали раніше, підприємство вимагає 151 988 675 гривень як компенсацію за збитки внаслідок рішень чиновників. Фірма не змогла добудувати хмарочос на Кам’янецькій, 2А. Ми вже розповідали про те, що в міськраді були незадоволеними цим будівництвом та наводили різні аргументи. Зокрема вважали, що площа ділянки занадто мала, а тому забудовник займе сусідню, яка є комунальною власністю.

Зрештою Державна архітектурно-будівельна інспекція зупинила дію містобудівних умов та обмежень, потім їх скасувала, а потім також скасувала дозвіл на будівництво. Все це супроводжувалося судовими позовами, а остання з названих подій відбулася у березні цього року.

Відео дня

Основну інформацію про позов на понад 150 мільйонів гривень ми подавали у попередньому матеріалі. Зокрема там ідеться про те, що сума позову складається з фактичних витрат на будівництво та упущеної вигоди. Тоді ми намагалися поспілкуватися з директором «Буд Кепітал Менеджменту» Юрієм Рибаком, проте нам не вдалося з ним зв’язатися. Згодом з ним все ж таки вдалося поспілкуватися.

Юрій Рибак розповів, що на момент початку будівництва всі документи були підготовлені. Зокрема, все це перевіряли юристи, які підтвердили, що з документацією все нормально. Після початку будівництва чиновники почали судитися з Сергієм Пенкалем, який є директором «Фінмаркету». Цій фірмі міськрада здала в оренду ділянку, де мали звести будинок.

— Чому в них змінилася думка, залишається тільки здогадуватися. Мене це мало цікавить, я не люблю в такі ігри грати. Я віддав юристам, вони подивилися й сказали, що все нормально. Відповідно, ми взялися й почали будувати. А вони (чиновники міськради — прим. авт.) почали з Пенкалем судитися по всіх — відміняти договори, відміняти містобудівні. А поки вони бігали й судилися, ми будували. Але зрештою вони все ж таки через суд домоглися скасування містобудівних умов та обмежень, — сказав директор «Буд Кепітал Менеджменту» Юрій Рибак.

Через це будівництво на Кам’янецькій зупинилося. Підприємство вважає дії чиновників неправомірними, тому й подали позов до суду, аби відшкодувати збитки. На думку Юрія Рибака, завершити будівництво можливо, але тільки якщо влада займе конструктивну позицію.

Після виходу попереднього матеріалу в Реєстрі судових рішень з’явився ще один документ. У ньому йдеться про те, що Хмельницька міська рада хоче долучитися до розгляду справи як третя особа. Господарський суд заяву прийняв та призначив підготовче засідання. Ми будемо й надалі стежити за розглядом цієї справи. Дізнавайтеся про все на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Тетяна Рудковська

    Під земельні аренды будуть хмарочоси, після закінчення аренди - їх взривати?
    Який жах 😰!
  • Pechuliak Andrii

    Макдональдс з помилкою написаний😂
  • Вадим Плюта

    Ось вам і непрофесійна та безпередєльна команда Oleksandr Symchyshyn, час на вихід 👉🏻⛔️

    Dima Kravchuk reply Вадим Плюта

    Скільки заплатили?

    Dima Kravchuk reply Вадим Плюта

    Це вам з 8 вересня вона стала не професійною? 😂😂😂
  • Олександр Алешко

    Шкода, що до виборів не встигнуть...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up