Продають частину Довжоцького спиртзаводу. Що відомо

Продають частину Довжоцького спиртзаводу. Що відомо
Тут і далі — фото зі сторінки аукціону у системі «Prozorro. Продажі»
  • Завод був запущений 1896 року.

  • 2020 року його продали приватній фірмі.

  • Недобудовану частину виставили на аукціон окремо.

  • Тепер її продають знову.

У селі Довжок Кам’янець-Подільської ОТГ продають промислові приміщення, які в минулому були частиною місцевого спиртзаводу. Раніше вони належали державі, потім їх викупили приватна компанія, тепер же вона їх продає. Розповідаємо деталі.

Що відомо про Довжоцький спиртзавод

Підприємство було збудоване та запущене 1896 року. Його замовила княгиня Ганна Хілкова. На її ж землях вирощували картоплю, з якої завод виготовляв спирт. З початком Першої світової війни 1914 року завод зупинився. 1928 року підприємство відбудували та запустили. Як сировину почали використовувати буряк.

Працював завод і в роки Другої світової війни, хоча й зі зниженою потужністю. Протягом 1952-1957 років підприємство мало спиртово-горілчане спрямування. Потім виробляло лише спирт, як сировину використовуючи мелясу. Це солодка маса, яка є відходом виробництва бурякового цукру.

Відео дня

2020 року держава вирішила продати спиртзавод. Його виставили на торги через систему «Prozorro. Продажі». Будівлі та майно у кількості 765 одиниць оцінили у понад 29 мільйонів гривень. Цей перелік включав також об’єкти заводу у Кам’янці-Подільському. Серед умов продажу було збереження виду діяльності протягом пів року та збереження не менше 70% штату у той же термін.

На торги прийшли дві компанії. В результаті завод викупило ТОВ «СКН „Сучасна комерційна нерухомість“». За підприємство вони віддали 61 мільйон гривень.

Яка доля недобудованої частини заводу

Довжоцький спиртзавод мав недобудоване солодове відділення, яке виставили на продаж окремо. Це було у лютому 2021 року, проте продали його тільки з третього разу, у липні. Від потенційного покупця вимагали протягом п’яти років добудувати та здати в експлуатацію об’єкт. Викупило відділення ТОВ «Укренергобудресурси», виклавши за нього понад 367 тисяч гривень.

Тепер же фірма намагається комплекс продати. Вперше вона виставила його на торги у січні цього року. І робила так кілька разів, проте щоразу аукціон не відбувався. Наразі активною є процедура продажу, оголошена 14 листопада.

На сторінці викладені фото, з яких видно, що принаймні частково компанія провела роботи на об’єкті. Цегляна «коробка» перетворилася на упорядковану будівлю, у якій вже працює аптека. Продають об’єкт за майже три мільйони гривень.

Виставлений на торги комплекс має будівлю у складі чотириповерхової прибудови площею 491,8 квадратного метра та триповерхової прибудови площею 1434,2 квадратного метра. Стіни та перегородки цегляні, частково поштукатурені й облицьовані. Об’єкт повністю електрифікований. Є вікна, двері частково відсутні.

Що відомо про компанію-продавця

ТОВ «Укренергобудресурси» зареєстроване у лютому 2009 року в Києві. Статутний капітал складає понад 7 мільйонів гривень, основний вид діяльності — купівля та продаж власного нерухомого майна. Керівником є Валерій Глинянчук, він також є кінцевим власником разом з Віолетою Глинянчук. Засновником вказане ТОВ «Глай».

Фірма належить до фінансово-промислової групи «Континуум». Вона включає підприємства у різних галузях економіки. Основний прибуток їй приносить мережа АЗС «WOG» та молочний холдинг. Такі дані у сервісі «YouControl».

До слова, «Укренергобудресурси» зараз також продають частину корпоративних прав заводу «Кам’янець-Подільськсільмаш». Підприємство проєктує та виготовляє ґрунтообробну сільськогосподарську техніку й запасні частини. Майже третину прав на завод оцінили у 5,9 мільйона гривень.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Ліда Ліда

    Та в нас на Україні нашому керівництву нічого не треба,все розікрали,розпродали,фабрики,заводи,ферми,колись були хазяї думали за людей за план,а зараз як набити кишені
  • Валентина Томашевська

    Забрати в власність держави, запустити підприємство та дати людям роботу
  • Люда Вишня

    Під час ВВВ не зірвав покійний тодішній директор Мазур під час відступу червоної армії, а влада продає неодноразово унікальне підприємство, яке виготовляло спирт етиловий, дріжджі х/п, мінеральну воду, потім технічний спирт - і що в наслідку, такий завод державі не потрібен?! На ньому працювало більше 200 працівників, спирт продавали по всьому СРСР та за кордон, дріжджі наші були високої якості - боляче таке читати. Люди залишилися без роботи, але хіба це владу цікавить?!... Ганьба!!!
  • Леонід Валентюк

    поки війна.....євреї рулять.......для того і війна задумана.....

keyboard_arrow_up