“Пусті” декларації Симчишина і його заступників: що заробили чиновники за 2017

“Пусті” декларації Симчишина і його заступників: що заробили чиновники за 2017
  • У місцевих посадовців не побачиш маєтків, дорогих годинників і коштовностей. Міський голова і його зами показали майже “порожні” декларації.
  • Чиновники весь рік жили лише на одну зарплату, не купували нових квартир і автомобілів.
  • Що показали Симчишин і його заступники у деклараціях за 2017, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Місцеві посадовці і депутати мали до 1 квітня подати електронну декларацію про доходи. У ній вказували те, що отримали у минулому році. Ми проаналізували декларації міського голови Олександра Симчишина, його чотирьох заступників, а також секретаря міської ради і керуючої справами виконкому. Як і рік тому, місцеві чиновники виявились дуже “скромними”. Отож, що ж змінилось у деклараціях за 2017 рік?

На інфографіці ми показали, скільки заробили Симчишин і його заступники у минулому році. До уваги брали доходи чиновника і членів його сім'ї. 

Відео дня

“Прописались” і жили на зарплату

Олександр Симчишин, як і рік тому, жив лише на одну зарплату. Та за 2017 вона у нього зросла майже вдвічі. Якщо у 2016 міський голова заробив лише 165 тисяч гривень, то за 2017 - майже 310 тисяч. Дружина Симчишина отримала, як і раніше, лише гроші на дитину.

Як і попереднього року, міський голова задекларував одну земельну ділянку на 600 квадратів і дачу у Хмельницькому. Крім того, разом з дружиною Світланою показали, що “прописались”. Мер - у Хмельницькому, а дружина - у Старій Синяві.

Подарунок і гроші на півмільйона

За минулий рік заступник міського голови Анатолій Нестерук також почав заробляти більше. За рік отримав 265 тисяч гривень. Стало у Нестерука більше і готівки. У 2016 він разом з дружиною мав “на руках” лише 90 тисяч гривень і 3000 доларів, що приблизно становило 165 тисяч. А зараз на двох мають вже більше 600 тисяч гривень. У декларації заступник мера вказав, що його дружина отримала подарунок вартістю майже 200 тисяч, а також гроші у сумі 222,5 тисяч гривень.

Хатинка в селі і більше 3 гектарів землі

Ще одна заступниця міського голови Галина Мельник “розжилась” будиночком у Новоушицькому районі. У селі Борсуки в неї з’явилося помешкання на 57 квадратів. Там же заступниця Симчишина придбала шість земельних ділянок на 3,36 гектарів.  Зросла у чиновниці і заробітна плата. За 2017 заробила 230 тисяч гривень.

Дружина заробила більше

Квартирою, хоч і орендованою, поповнився заступник мера Володимир Гончарук. За рік чиновник отримав 230 тисяч гривень зарплати. Також від банку йому “накапало” 10 тисяч гривень процентів. Більше заробляти почала і дружина Гончарука Лариса. На підприємництві вона виручила 300 тисяч гривень. Якщо ще у 2016 році чиновник не задекларував лише 37 тисяч на банківському рахунку, то у минулому році в банку має вже 104 тисячі гривень.

Брав 50 тисяч кредиту

Більше ніж на 100 тисяч піднялась заробітна плата ще одного заступника міського голови Андрія Бондаренка. За 2017 він заробив майже 248 тисяч гривень. У новій декларації чиновник не вказував жодних змін. Єдине, що у минулому році взяв кредит у ПриватБанку на суму більше 50 тисяч гривень. Але вже його виплатив.

У Кривака все по-старому

В секретаря міської ради Михайла Кривака за рік стало менше… на дружину. Ймовірно, вони розлучилися або вже не мешкають разом. У декларації за 2017 рік Кривак вказав лише сина. Заробив чиновник 233 тисячі гривень, що майже на 100 тисяч більше, аніж у 2016. У нього залишився все той же будинок у Кам’янець-Подільському районі, одна земельна ділянка у Хмельницькому і автомобіль “Peugeot” 2003 року випуску.

Чоловік працював на “Свободу”

Зросла зарплата і у керуючої справа виконкому Юлії Сабій. За 2017 рік чиновниця заробила 265 тисяч гривень. А чоловік Юлії Сабій Ігор у минулому році працював на київську обласну організацію ВО “Свобода” і отримав 78 тисяч зарплати. Крім того, йому дали трохи більше 16 тисяч пенсії.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • толік

    30 тис. зарплата чиновника і 1,5 тис. пенсія в пенсіонера. Є різниця? Чи нема?
  • Марина

    Я дивуюсь нашим людям, їм ніколи не вгодиш, живеш на одну зарплату - значить приховуєш інші статки, пишуть нардепи купу всього - то це нормально!?  Журналюги теж наголошують, що "пусті декларації" ,  звісно там ж по-вашому мали бути мільйони!  Кожен судить по собі, хто б сам тягнув гроші, той і вважає, що то неправда, бо вони самі б так не змогли!!!
  • Pavel Kondrashov

    Само смешным выглядит нестерук, все знают кто он и что из себя представляет. А раз в команде есть такое ..., то и команда такая.
  • Сіма

    У минулому році ніби тільки мінімальні зарплати мали зрости удвічі, а не у чиновників які в рази більше вже отримували. Кошти від децентралізаціїї у Хмельницькому витрачає на подальше збільшення своєї і своїх сраколизів зарплат, а не на розвиток міста і зростання добробуту хмельничан. Обіцяв дбати на майдані про людей, посилаючи під кулі, а захопив із своїми товаришами і дбає лише про себе, друзів, родичів і про свободівську фашистську ідеологію
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up