Ринок землі відкритий: що продають біля Хмельницького та за скільки (ІНФОГРАФІКА)

Ринок землі відкритий: що продають біля Хмельницького та за скільки (ІНФОГРАФІКА)
Земельна ділянка у Лезневому
  • Сільськогосподарські землі можна легально продавати від 1 липня.

  • Для Хмельницького та передмість є десятки пропозицій.

  • Де продають землю та за скільки?

Із 1 липня в Україні став законним продаж земель сільськогосподарського призначення. З моменту відкриття ринку на Хмельниччині уклали 66 угод на продаж ділянок сільськогосподарського призначення. Такими є дані Міністерство аграрної політики та продовольства, які оприлюднені сьогодні, 22 липня.

Ми проаналізували оголошення, у яких пропонують придбати земельні ділянки, розміщені на сайті dom.ria.com протягом останнього тижня. Таким чином ми отримали відомості щодо середніх цін на землю. Зазначимо, що земельні ділянки сільськогосподарського призначення не можна продавати за ціною, яка нижча за нормативну грошову оцінку.

Станом на 1 січня цього року у Хмельницькій області цей показник складає 304,77 гривні за сотку (0,01 гектара). У всіх оголошення, які ми проаналізували, вартість землі є вищою за нормативну грошову оцінку. Дізнавайтеся основні дані щодо цін на землю сільськогосподарського призначення у Хмельницькому та біля нього.

Відео дня

Ми також проаналізували вартість землі за окремими мікрорайонами та населеними пунктами. Середня ціна розрахована, якщо для певної місцевості є щонайменше три оголошення.

Найдорожчі земельні ділянки

Ми переглянули п’ять найдорожчих земельних ділянок у перерахунку на сотки. Всі вони розташовані у Дендропарковому (поряд із Хмельницьким) та у Лезневому. Спільна особливість цих ділянок — підведені комунікації.

Дендропарковий — 87 671 гривня за сотку

Ділянка розташована на території Лісовогринівецької ОТГ. Її площа складає 7 соток, ціна — 613 699 гривень. До ділянки підведені комунікації — електроенергія, газ, вода та каналізація.

Лезневе — 86 106 гривень за сотку

Ділянка розташована у Хмельницькому на вулиці Бузькій. Її площа — 7 соток, ціна — 602 740 гривень. Підведені комунікації — газ, електроенергія, вода.

Лезневе — 78 278 гривень за сотку

Ділянка розташована у Хмельницькому на вулиці Бузковій. Площа складає 7 соток, ціна — 547 945 гривень. Підведені газ, електроенергія та вода. Під’їзд до ділянки асфальтований, є колодязь.

Дендропарковий — 68 493 гривні за сотку

Ділянка розташована на території Лісовогринівецької ОТГ. Її площа складає 8 соток, ціна — 547 945 гривень. Підведені газ, електроенергія, вода та каналізація.

Лезневе — 41 705 гривень за сотку

Ділянка розташована у Хмельницькому в провулку 2-й Болгарський. Площа складає 9 соток, ціна — 375 342 гривні. Підведений газ.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Галина Форись

    На всі товари і послуги ціни вищі, ніж в Європі, чому ж земля в десятки разів менша?
  • Марія Чабанюк

    ОЦІНКУ ЗЕМЛІ ЗРОБИЛИ ТІ, КОМУ БУЛО ВИГІДНО  .ЩОБ МЕНШЕ ПЛАТИТИ ЛЮДЯМ.А ЗАРАЗ РОЗКАЗУЮТЬ НИЗЬКА ОЦІНКА ЗЕМЛІ.А РОДИТЬ ДО 100 цнт.З 1 га.
  • Галина Форись

    Самим не смішно пишуть, що не можна продавати землю по ціні не нижчій від встановленої оціночної вартості, ці ціни встановлені тими, хто вже давно володіє нашим землями, конкретного орендаря землі сільгосп призначення не можливо взнати...

    Марія Чабанюк reply Галина Форись

    Галина Форись Ще захочуть купити за копійки.

keyboard_arrow_up