Чиновник називає МАФ біля «Либідь Плази» незаконним. Чому він досі там

Чиновник називає МАФ біля «Либідь Плази» незаконним. Чому він досі там
  • Кіоск з морозивом з’явився на початку червня.

  • Тоді заступник Симчишина обіцяв відпрацювати це питання.

  • Минуло півтора місяця, але МАФ все ще там і продовжує працювати.

На початку червня цього року біля ТРЦ «Либідь Плаза» з’явився кіоск з морозивом. Він розміщений поряд із парковкою на «прохідному» місці. Щодня споруду минають тисячі хмельничан. Встановили кіоск на земельній ділянці, яка є приватною власністю «Либідь Плази». Цільове призначення ділянки — «Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі».

Як ми розповідали вам раніше, дозвіл на встановлення МАФу в цьому випадку потрібно отримувати обов’язково, хоч це і земельна ділянка приватної власності. Заступник міського голови Микола Ваврищук розповідав журналістам vsim.ua, що дозвіл на цю споруди не видавали, а також обіцяв, що це питання «відпрацюють».

З того часу минуло понад півтора місяця. Станом на сьогодні, 21 липня, МАФ стоїть на своєму місці та продовжує працювати. Ми запитали у Миколи Ваврищука про ситуацію з тимчасовою спорудою.

Відео дня

— Ми дивилися, це приватна ділянка, але все одно потрібен дозвіл. Дозволу немає. Там були протоколи складені, виїжджала муніципальна дружина. Це питання буде винесене на депутатську комісію по МАФах. Депутатська комісія ще не засідала, востаннє це було кілька місяців тому. Тільки буде засідання по МАФах, однозначно це питання буде винесене. Якщо буде рішення депутатської комісії, власник буде зобов'язаний знести його, — розповів чиновник.

У випадку, якщо власник відмовиться це зробити, буде підготовлений проєкт рішення для розгляду виконавчим комітетом щодо примусового знесення. У разі схвалення рішення його виконуватиме КП «Хмельницькбудзамовник». Це передбачено відповідним порядком, який прийнятий міською радою.

Ми будемо й надалі стежити за ситуацією з МАФом біля «Либідь Плази». Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Нагадаємо, що схожа ситуація складається біля «Либідь Плази» щороку напередодні новорічних свят. Тут розгортають ялинковий базар, не отримуючи при цьому дозвільних документів. За право торгувати люди платять, за їхніми словами, «Либідь Плазі». Станом на 2017 рік йшлося про суму в 5 тисяч гривень за 5 квадратних метрів. Керівництво ТРЦ причетність до базару заперечує. У грудні 2019 року чиновники міськради й Держгеокадастру, а також патрульна поліція, говорили журналістам vsim.ua, що не можуть вплинути на цю ситуацію.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Natali Vasilevna

    Згодна з Олександром Шеремета, тимчасовий кіоск ніщо в порівнянні з незаконною забудовою по місту. До прикладу хоча б надбудова на м-ні ВСЕ до СТОЛУ по Зарічанській 38. Слабо з Кульгук розібратись!??
  • Александр Шеремета

    Цему чиновнику , заступнику Симчишина , потрібно звернути увагу не на МАФи ( які після літнього сезону і так небуде) , а на ті споруди які збудовані зовсім не тимчасова. І іх в місті дуже багато, просто з МАФами легше ,,боротись,, .
  • Ольга Ревюк

    Хай буде діти хочуть морозиво.
  • Оля Мельнік

    Скоро буде колишній пятачок з торговими точками

    Рита Титаренко reply Оля Мельнік

    Оля Мельнік ! Ви знаєте, Ви, скоріше за все, праві! Все повертається до 90- х! Складається таке враження! Мені, теж, не один раз спадала така думка!

keyboard_arrow_up