Артист, краєзнавець та герой підпілля: кого хочуть зробити почесними громадянами Хмельницького

Артист, краєзнавець та герой підпілля: кого хочуть зробити почесними громадянами Хмельницького
  • Хмельницька міськрада планує розширити список почесних громадян міста.
  • Розглядають 5 кандидатур, серед претендентів: відомий митець, краєзнавець, Заслужений артист і працівник та герой Проскурівського підпілля. 
  • Хмельничанам пропонують визначити найдостойнішого серед них та проголосувати за нього.

Відбулося засідання комісії по визначенню кандидатів на присвоєння звання "Почесний громадянин міста Хмельницького". У 2019 році кандидатами на присвоєння почесного звання стали п’ять хмельничан. Про це повідомили у міськраді.

"З метою вивчення громадської думки комісія надає інформацію про кандидатів і пропонує хмельничанам визначити найдостойнішого серед них. Віддати свій голос за кандидатів можна за телефоном 70-23-19 до 7 липня поточного року".

Кандидати на присвоєння звання "Почесний громадянин міста Хмельницького":

Відео дня

1. Михайло Омелянович Андрійчук: 

  • заслужений художник України, доцент кафедри дизайну Хмельницького національного університету, лауреат чисельних обласних та міських премій, лауреат щорічного міського рейтингу в номінації "Митець року", переможець 16-го Подільського регіонального рейтингу популярності "Людина року" -"Гордість краю", нагороджений Почесною Грамотою Верховної Ради України "За особливі заслуги перед Українським народом". У місті Хмельницькому Михайло Омелянович живе з 1962 року.

2. Юхим Кирилович Нетяга:

  • член Проскурівського Підпілля, єдиний із хмельничан, що досі живий. Під час Другої світової війни він очолив підпільну групу школярів, що виконувала різноманітні завдання:  розповсюджувала листівки від Кошарського К.К, пошкоджувала лінії зв'язку, виводила з ладу німецьку техніку тощо. При звільненні Проскурова Юхим Кирилович в складі розвідувальників 547 полку Першого Українського фронту під командуванням Маршала Жукова Г.К. звільнили Кам'янець- Подільську область.

3. Олександр Олексійович Лисюк: 

  • у 1976 році був призначений директором макаронної фабрики, а з 1980 року – директором кондитерської фабрики. З 1982 року він обіймає посаду генерального директора Хмельницького обласного виробничого об’єднання пиво-безалкогольної промисловості. З 2011 року  – Голова Наглядової ради. За значні виробничі досягнення у 2010 році колектив товариства було занесено на обласну Дошку пошани "Кращі люди Хмельниччини". Має відзнаку Міністерства аграрної політики України "Знак пошани", присвоєно почесне звання "Заслужений працівник промисловості України".

4. Володимир Петрович Смотритель:

  • заслужений, Народний артист України, керівник монотеатру "КУТ". У Хмельницькому проживає з 1988 року. Володимир Петрович сприяв підняттю духовного рівня міста. "На сьогодні для громади міста моно-театр "КУТ" є своєрідною меккою, де збирається інтелігенція, люди талановиті і прогресивні", - зазначають у міськраді.

5. Сергій Миколайович Єсюнін: 

  • провідний науковий співробітник Хмельницького обласного краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України, кандидат історичних наук, історик, краєзнавець, музеєзнавець, журналіст, дослідник історії міста Хмельницького, дійсний член Центру дослідження історії Поділля Інституту історії України НАН України, член Національної спілки краєзнавців України, член Національної Спілки журналістів України, член Всеукраїнського геральдичного товариства, член Подільського осередку Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.Грушевського НАН України. У Хмельницькому проживає з 1995 року. "Жоден краєзнавець та історик не має такої кількості праць і видань з історії міста Плоскирова - Проскурова - Хмельницького як Єсюнін С.М",- зазначають у міськраді.Указом Президента України Сергій Миколайович удостоєний звання Заслужений працівник культури України.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Голос

    Звичайно це повинен Бути ветеран ВВ вiйни, герой проскурiвського пiдпiлля
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up