Нові почесні громадяни Хмельницького: хто вони

Нові почесні громадяни Хмельницького: хто вони
  • На День міста вручили відзнаки для шести хмельничан.
  • Їм було присвоєнні звання “Почесного громадянина Хмельницького”.

Напередодні Дня міста влада вирішила розширити список “Почесних громадян Хмельницького”. Раніше він складався із 56 осіб. До них додали ще 6. Із них 4 - посмертно.

Кому присвоїли звання

Володимир Антонюк

Народився 10 травня 1979 року в місті Ізяслав Хмельницької області. У 1998 році закінчив Камянець-Подільський планово-економічний технікум та у 2002 році Подільську державну аграрно-технічну академію. Хмельничанин - відомий футболіст паралімпійської збірної України, де виступають гравці із вродженими наслідками дитячого церебрального паралічу. Ставав чемпіоном та призером чемпіонатів світу, Європи, паралімпійських ігор, переможцем інтерконтинентального та всесвітніх спортивних ігор. Був капітаном збірної України і неодноразово визнавався кращим гравцем на різноманітних турнірах.

Лев Бірюк

Народився 31 травня 1946 року в селі Городня Городнянського району Чернігівської області в сім’ї службовців. У 1964 році закінчив СШ №1 м.Хмельницького. Працював на заводі “Темп”, ПТУ-25. Був народним депутатом України 4 скликання, депутатом Хмельницькоих обласної та міської рад. Був одним із засновників Народного руху України у Хмельницькому. Діючий депутат міської ради.

Відео дня

Зіновій Комарницький

Народився 10 січня 1931 року у селі Комарники Турківського району Львівської області. Працював і жив у Хмельницькому. У 1950 році Зіновій вступив до молодіжної організа́ції украї́нських націоналі́стів (ОУН), за що й було заарештовано та відправлено до міста Воркута на примусові роботи у шахтах. Був головою Хмельницької обласної управи Всеукраїнського братства ОУН-УПА імені Героя України генерала Романа Шухевича –«Тараса Чупринки». Упродовж 2009-2015 років Зіновій Андрійович був головою обласної організації Всеукраїнського товариства політичних в'язнів та репресованих, а також членом громадської організації «Хмельницький Майдан». 30 серпня 2017 року Комарницький Зіновій Андрійович помер та був похованим на кладовищі у мікрорайоні Ракове.

Андрій Рибцов

Народився 01 лютого 1961 року у Владивостці Приморського краю. Закінчив ЗОШ №12 і Вище командне училище ім. Маршала артилерії Яковлева у Хмельницькому. Служив у лавах Збройних Сил колишнього СРСР, ветеран війни у Афганістані. У 1989 році був звільнений у запас.

У березні 2014 року добровільно вступив до лав Збройних Сил України, де був командиром артилерійської батареї десантно-штурмового батальйону «Фенікс», обороняв населенні пункти у районі Маріуполя. Керівник Хмельницької Спілки учасників бойових дій, Хмельницької обласної філії ГО «Українська асоціація інвалідів АТО», Був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. 11 березня 2017 року помер у Хмельницькому від хвороби серця. Похований на кладовищі у мікрорайоні Ракове.

Сергій Остапчук

Народився 18 липня 1970 року у смт.Антоніни Красилівського району Хмельницької області. Навчався у ЗОШ №22 м.Хмельницького, після закінчення якої навчався  у ПТУ № 8, де отримав професію слюсаря. Після проходження строкової служби працював слюсарем ремонтної бригади в Антонінському ремонтно-транспортному підприємстві. Із 1994 до 2015 років живі у Хмельницькому. Служив у ракетній дивізії, працював в поліклініці №2 і “Електротрансі”

У 2015 році був мобілізований у ряди Збройних Сил України. 24 червня 2018 року Остапчук Сергій Васильович був поранений на Світлодарській дузі в районі селища Луганське Донецької області і від ран голови і грудної клітини помер у лікарні. Похований на кладовищі у мікрорайоні Ракове.

Іван Мельник

Народився 10 березня 1978 року у Хмельницькому. У 1994 році закінчив загальноосвітню школу №14. 17 грудня 1996 року був призваний на строкову військову службу, а у 1998 році звільнений у запас у званні «старший сержант».

Після служби навчався у змінній загальноосвітній школі №1 ІІІ ступеня та вступив на навчання до Хмельницького торгівельно-економічного коледжу. Через рік виїхав виїхав за кордон, де працював до 2013 року.

Із 2015 до жовтня 2016  року служив у Національній гвардії України, брав участь в антитерористичній операції на Маріупольському напрямку. У 2017 році Іван Мельник підписав контракт зі Збройними Силами України. З березня 2018 року Мельник Іван проходив службу в районі проведення операції об’єднаних сил в Попаснянському районі Луганської області. 17 липня 2018 року, перебуваючи на бойовому посту, отримав смертельне кульове поранення в голову. Похований на кладовищі у мікрорайоні Ракове.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 19:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 18:42 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up