Що відомо про будівництво гірськолижного курорту в Сатанові

Що відомо про будівництво гірськолижного курорту в Сатанові
  • Про курорт у селищі на Хмельниччині стало відомо 2016 року.

  • Там мали з’явитися траси та підйомники.

  • Ми дізналися, яка ситуація зараз і чи можна їхати туди на зимовий відпочинок.

З настанням зими та першим снігом серед хмельничан зростає попит на зимові розваги. Якщо говорити про Хмельницький, то можна згадати про ковзанку в парку Франка, тюбінг на Проскурівській та гору Ведмежка за дендропарком «Поділля». Так, на останній діти та дорослі катаються на лижах, сноубордах і санках.

Схоже місце є у селі Ходаківці Лісовогринівецької ОТГ. Днями на YouTube з’явилося відео, на якому видно зимові розваги дітей. Вони на лижах, сноубордах та санках з’їжджають з невисокої гірки. Як бачимо, спуски серед хмельничан користуються популярністю.

Відео дня
v class="video-block">

2016 року стало відомо про будівництво гірськолижного курорту поблизу селища Сатанів на Хмельниччині. Планувалося, що він матиме шість трас для спусків шириною до 300 метрів та довжиною 1 500 метрів. Передбачали також будівництво підйомників.

Загалом місцевість для будівництва курорту сприятлива — гірський рельєф, мальовничі краєвиди, ліси, річка Збруч, джерела мінеральних вод, кілька санаторіїв. Цю місцевість називають подільською Швейцарією. Втім, за понад 5 років будівництво так і не було розпочате. Про це у коментарі журналісту vsim.ua розповів голова Сатанівської ОТГ Альберт Собков.

За його словами, компанія-інвестор, ТОВ «Арден Скайн», відмовилася від будівництва. Причиною стала зміна кліматичних умов, а саме підвищення температури повітря. Про будівництво можна буде говорити в майбутньому, якщо стане холодніше. Поточна температура навіть не дозволяє встановлювати снігові гармати.

— Проводилися дослідження ними (компанією-інвестором — прим. авт.), підвищилася температура, тому не можна будувати. Тобто вкладати великі кошти в будівництво. Ми в Карпатах бачимо, що вже сніг лежить давно і мінусова температура, а в нас два-три дні мінусова, а решта йде 8-10 градусів тепла, — розповів Альберт Собков.

Однак для зимового відпочинку приїжджати у Сатанів все ж можна. За словами, Альберта Собкова, тут є схили для спусків протяжність 600-700 метрів.

ТОВ «Арден Скайн» зареєстроване у жовтні 2013 року. Статутний капітал складає 20 мільйонів гривень, основний вид діяльності — інший пасажирський наземний транспорт. Зареєстрована фірма у Сатанові на вулиці Курортній, 40. За цієї адресою розташований санаторій «Arden Palace». Керівником «Арден Скайн» є Вадим Ловчицький, засновником — ТОВ «Ардєн», також зареєстроване у Сатанові. Власником «Арден Скайн» є громадянин Ізраїлю Авраам Мандель.

Генеральним підрядником будівництва «Arden Palace» є колишній депутат Хмельницької обласної ради Артур Фрідман. Він же є власником та засновником ПАТ «Об’єднання „Прогрес“» та ТОВ «Прогрес-будкомплектація». Обидві фірми займаються будівництвом. Такі дані є у сервісі «YouControl».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Руслана Величко

    чи може в когось просто бабки скінчилися?
  • Ameno Ameno

    К сожалению мертвый
  • Ameno Ameno

    Розруха и безпредел

keyboard_arrow_up