Симчишин розповів, коли планують відкривати Палац спорту (ФОТО, ВІДЕО)

Симчишин розповів, коли планують відкривати Палац спорту (ФОТО, ВІДЕО)
  • Для завершення будівництва не вистачає 99 мільйонів.

  • Ця сума може значно зрости.

  • Переглядайте свіжі фото та відео.

На вулиці Прибузькій у Хмельницькому триває будівництво Палацу спорту. Роботи розпочалися у січні 2019 року. Палац буде багатофункціональною спорудою, в якій відбуватимуться як спортивні, так і культурно-розважальні події. У квітні цього року міський голова Олександр Симчишин розповідав, що завершити будівництво можна буде до кінця серпня, але лише за умови достатнього державного фінансування.

Власне, як це часто й буває, саме через гроші палац досі не відкрили. Розповідаємо, скільки ще треба, чому вартість об’єкту може зрости та який новий термін відкриття назвав міський голова.

Скільки ще потрібно грошей та чому вартість об’єкта може зрости

Міський голова Олександр Симчишин розповів, що роботи на об’єкті тривають швидкими темпами. Загальна вартість об’єкту зараз складає 282 мільйони гривень, а фактично вже витратили 183 мільйони. Таким чином потрібно ще 99 мільйонів. Ці гроші очікують з бюджетів різних рівні — у першу чергу з державного, у другу чергу з міського.

Відео дня

— Ми сподіваємося, що ті зобов’язання, які на себе брали державні органи, будуть виконані, і ще 55 мільйонів до кінця року ми отримаємо. Домовленості й зобов’язання на середині 2021 року передбачали 150 мільйонів. Цього року з державного бюджету було виділено 95. Тому перше, на що сподіваємося, що зобов’язання будуть виконані й 55 мільйонів до кінця цього року ми отримаємо, — розповів міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, вартість Палацу спорту невдовзі зросте. Це пов’язано із коригуванням проєктно-кошторисної документації. У проєкті передбачать технічні зміни, які дозволятимуть проводити змагання світового рівня.

— Вимоги по звуку, по світлу, по трансляції, по кількості глядачів, по відеоспостереженню, по відсутності шуму, по шумовій регуляції, по кількості роздягалень, туалетів і так далі мають повністю відповідати подібним спортивним залам, в яких можна проводити чемпіонати й кубки Європи, чемпіонати й кубки світу. Відповідно до цих вимог зростає суттєво вартість. Міняється абсолютно все, починаючи від освітлення до покриття під баскетбол, волейбол, футзал, яке під кожен вид спорту є різним, покриття під проведення індивідуальних видів спорту на зразок боксу, боротьби, карате, теквондо і так далі, закінчуючи пропускною системою. Тут обов’язково має бути сучасна пропускна система на три тисячі глядачів для використання електронних квитків та QR-кодів — розповів міський голова.

Коли може бути відкриття

Олександр Симчишин вважає, що Палац спорту реально відкрити до осені наступного року за умови достатнього державного фінансування:

— У нас реально на наступний рік є всі шанси здати його в експлуатацію. Звичайно, що наступного року ми так само будемо розраховувати на співфінансування з державного бюджету і, формуючи бюджет-2022, ми обов’язково будемо додавати ще частину коштів з міського бюджету так, щоб наступного року виходити на повний фініш і, умовно кажучи, там осінь, коли починається вже сезон зальних видів спорту, можна було б проводити тут ігри.

Що будівельники роблять зараз та які найближчі плани

Станом на зараз до Палацу спорту провели всі комунікації, за виключенням тепла. Останнє саме завершують. Про це розповів директор ТОВ «Будівельний Альянс Груп» Іван Крутилко. Компанія є підрядником будівництва об’єкту.

Теплотрасу до Палацу спорту прокладали від Водопровідної. Також завершили виведення каналізації — побутової та дощової — назовні. Крім того, вже з’єднали кабелями підстанцію та електрощитову. Зараз триває комплектація електрощитової та теплового вузла. Останній забезпечуватиме будівлю теплом через радіатори та вентиляцію.

— Ми вже виходимо на декоративне оздоблення фасаду. Тобто за півтора тижня будемо монтувати декоративні HPL-панелі з підсвіткою фасаду. По внутрішніх роботах по всіх напрямках ми працюємо, це опалення, вентиляція, вода, каналізація, освітлення, спеціальні системи протипожежного захисту встановлюємо, частину систем ми вже встановили. 10 жовтня переходимо до монтажу систем спортивного освітлення і до акустичних систем для хорошої акустики в спортивному залі, — розповів Іван Крутилко.

Протягом жовтня та листопада планується завершити роботи, пов’язані з підтрибунними приміщеннями, а також перейти до укладання плитки та фарбування. Іван Крутилко також розповів, що зараз зірвалося постачання світлової апаратури, і над цією проблемою зараз працюють.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Василь Омельченкоот

    Над. Цим. Ніхто  не думає
  • Михаил Горшков

    А когда проект считали про это не думали????? Или как обычно- сначала хай тек, а в конце хер с ним???

    Владислав Котоний reply Михаил Горшков

    Михаил Горшков куй деньги не отходя от кассы, всё остальное потом, может…
  • Олексій Анатолійович

    Хай краще розповість про откати , які він отримав за це..!!

    Дима Кучка reply Олексій Анатолійович

    Олексій Анатолійович хто

    ЧитачЧитачів reply Дима Кучка

    Як хто? Зеленський!
  • ЧитачЧитачів

    Мы строили, строили и наконец построили...! Ще зо 50 лямів відкату отримають та й можна відкривати.

keyboard_arrow_up