Скільки грошей не отримає бюджет Хмельницького через вилучення ПДФО

Скільки грошей не отримає бюджет Хмельницького через вилучення ПДФО
  • Податок на доходи військових заберуть до державного бюджету.

  • Дізналися, скільки це грошей та як їх планують витратити.

Днями Верховна Рада ухвалила рішення забрати у бюджетів громад України «військовий» податок на доходи фізичних осіб, тобто податок, що стягується з виплат військовим. Це стосуватиметься грошей, які мали б отримати бюджети громад у період від 1 жовтня цього року до 31 грудня року, у якому закінчиться воєнний стан. Це принаймні до 31 грудня 2024-го, оскільки наразі воєнний стан діє до 14 лютого.

Бюджет Хмельницької громади через ці зміни втратить близько 1,45 мільярда гривень, в тому числі 250 мільйонів за останні три місяці цього року та 1,2 мільярда наступного року. Такі дані журналісту vsim.ua повідомив начальник фінансового управління Хмельницької міськради Сергій Ямчук.

— Дефіцит буде, але ще будемо бачити, на яку суму. Бюджет дуже буде напружений. Але ми розуміємо, що віддаємо на обороноздатність, — розповів чиновник у коментарі сьогодні, 10 листопада.

Відео дня

За його словами, з урахуванням цієї ситуації будуть фінансувати захищені статті видатків. Згідно з Бюджетним кодексом, це (виключені пункти, які не стосуються місцевих бюджетів):

Решту видатків, за словами Сергія Ямчука, будуть «оптимізовувати».

Ми порівняли втрати міського бюджету з його загальним обсягом. Далі наводимо поточні показники бюджету та наші розрахунки:

«Військовий» ПДФО, який цього року має отримати державний бюджет, оцінюють у 26 мільярдів гривень. Ці гроші розподілять таким чином:

Наступного року в державний бюджет має надійти близько 96 мільярдів гривень, які розподілять так:

Читайте також: Гроші на здоров’я: хто і як фінансує медзаклади Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Богдаша Прокопишина

    Бруківка повинна на фронті а не в селі лобутени носити
  • Павел Сокол

    Та пох скільки той бюджет не отримаєте
  • Дмитрий Дмитрович

    Правильно,бо гроші повинні йти на зброю, а не на бруківку
  • Читач81

    Та хай забирають майже все. Хмельницький не обідніє. Все одно на бруківку, дерева що засихають і непотрібні мости гроші під час війни йдуть. І нема на то ради. Скільки говорять і пишуть чиновникам все одно.

keyboard_arrow_up