Скільки компенсують роботодавцям, які працевлаштують ВПО

Скільки компенсують роботодавцям, які працевлаштують ВПО
Фото ілюстративне
  • Держава надаватиме компенсацію для підприємців у двох випадках. 

З початком повномасштабної війни в Україні створили програми для роботодавців, які наймають внутрішньо переміщених осіб. Роботодавцям надають компенсації на оплату праці за працевлаштування переселенців. Про розміри компенсації розповідають у Мінреінтергації. 

Отож, роботодавець може отримати компенсації у таких випадках:

1. Якщо найме на роботу ВПО з-поміж зареєстрованих безробітних на строк не менше ніж 1 рік за строковим трудовим договором. Тоді роботодавцю будуть протягом 6 місяців компенсувати витрати на заробітну плату та єдиний соціальний внесок із розрахунку не більше 13 400 гривень на місяць.

Відео дня

2. Якщо працевлаштують громадян, які набули статус ВПО після 24 лютого 2022 року. В такому випадку роботодавець має працевлаштувати переселенця на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), зокрема за сумісництвом із розміром заробітної плати не менше мінімальної. Тоді розмір компенсації роботодавцю становитиме 6 700 гривень протягом 2 місяців.

Аби отримати ту чи іншу компенсацію, підприємець має подати заявку на її отримання. Подати таку заявку можна двома способами:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up