Скільки коштує навчання в університетах Хмельницького: ціни та спеціальності

Скільки коштує навчання в університетах Хмельницького: ціни та спеціальності
  • Заявки для вступу на бакалаврат абітурієнти зможуть подати вже з 29 липня.
  • Дізналися, що пропонують хмельницькі “виші” студентам-контрактникам.
  • Підготували інфографіку зі спеціальностями та цінами.

Як правило, літо для більшості абітурієнтів асоціюється зі вступом до “вишів”. Адже саме в спекотні місяці проводиться реєстрація електронних кабінетів вступників, проведення співбесід, творчих конкурсів та інше. 

Цьогоріч весь процес вступу на бакалаврат розпочнеться вже із 1 липня. Про це повідомляють в Міносвіти. Зарахування вступників буде відбуватися на підставі національного мультипредметного тесту, творчого конкурсу або розгляду мотиваційних листів, залежно від спеціальності.

Так, подати заяву на вступ можна буде із 29 липня до: 

Відео дня

Зарахування на бюджет відбуватиметься до 5 вересня. На контракт - не пізніше 30 вересня. 

В університетах Хмельницького пропонують навчання як на бюджеті, так і на платній основі. Журналістка vsim.ua поцікавилася, за скільки пропонують здобувати освіту студентам-контрактникам. Підготувала інфографіку, де оглянула найдешевші та найдорожчі спеціальності.

До переліку “вишів” увійшли Хмельницький національний університет, гуманітарно-педагогічна академія, університет управління та права імені Леоніда Юзькова, університет економіки і підприємництва, Національна академія прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького та МАУП. Також оглянула вартість навчання на контракті у Херсонському національному технічному університеті. Оскільки через війну “виш” евакуювався у Хмельницький. Наразі він розмістився в одному з корпусів ХНУ на Інститутській. 

Ціни за рік очного навчання та спеціальності детальніше переглядайте в інфографіці.  

Читайте також: Рейтинг шкіл Хмельницького за кількістю золотих та срібних медалей (ІНФОГРАФІКА)

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Читач79

    Не може бути у Хмельницькому ніякої вищої освіти, все це імітація. У місцевих людей інтереси не ті. У вузах повинні переважати співробітники, яким у  першу чергу цікава наука і навчання, а не порішати, пристроїтись,  і нічого не робити.
  • Читач16

    Золотая учеба с устаревшей программой обучения... за такие деньги находим ментора и покупаем диплом) Дешево и сердито
  • Віктор Дудчак

    Ціни такі високі що простим дітям з села нема на що навіть розраховувати , і не читаючи які в нас преподи як грошей їм не дасиш то й заліку не буде
  • IGOR

    ВУЗов, как грибов после дождя, а рабочих мест как не было, так и нет... Перспектива выпускников - оббивать порог биржи труда, осознать положение и пойти работать скорее всего продавцом. Я бы на месте родителей делал бы огромный упор на профориентацию. Сейчас самые востребованные специальности - рабочие, а для того, чтобы работать продавцом за минималку, высшее образование не требуется. Хотя если не жалко 4 тысяч долларов и 5 лет, то почему бы и нет...

keyboard_arrow_up