Скільки коштує зброя у Хмельницькому та як її отримати

Скільки коштує зброя у Хмельницькому та як її отримати
Ілюстративне фото
  • Серед хмельничан почастішало охочих отримати зброю.

  • Для цього потрібно зібрати документи та отримати дозвіл.

  • Дізналися, що саме потрібно і скільки коштує зброя.

На тлі загострення ситуації на Сході та загрози наступу російської армії в Україні зріс попит на зброю. Магазини, зокрема і в Хмельницькому, пропонують різні варіанти — від пневматичних пістолетів до автоматів Калашникова.

Та придбати зброю не завжди просто — частина моделей потребує дозволу та коштує десятки тисяч гривень. Журналіст vsim.ua дізнався, яка процедура отримання дозволу, що можна купити без нього і скільки зброя коштує у Хмельницькому.

Як отримати дозвіл на зброю

Про умови та особливості розповів начальник сектору контролю за обігом зброї Хмельницького районного управління поліції Роман Андреєв.

Відео дня

Газова зброя. Дозвіл на отримання видається за таких умов:

Для отримання дозволу на придбання потрібні такі документи:

За результатами розгляду цієї заяви виписується направлення. За ним дільничний інспектор перевіряє умови зберігання зброї та опитує сусідів, аби написати характеристику за місцем проживання.

— Дільничний за місцем проживання робить перевірку, дивиться, чи є необхідні умови для зберігання зброї, і опитує сусідів, як особа характеризується за місцем проживання, присилає нам результати перевірки, тоді ми виписуємо бланк дозволу на придбання зброї, — пояснив Роман Андрєєв.

На підставі всього цього видається дозвіл на придбання зброї, який діє три місяці. Протягом цього часу потрібно придбати зброю та зареєструвати її. В результаті особа отримує дозвіл на зберігання та носіння зброї, який діє три роки. До завершення цього терміну його потрібно поновлювати.

Мисливська зброя. Умови та документи ті ж, але є виключення:

Окрему категорію зброї складає травматична — для відстрілу гумових куль. Її можуть отримати тільки певні категорії громадян:

Умови та документи для отримання травматичної зброї такі ж, як і для газової, але є різниця:

Дозвіл на зберігання та носіння зброї можуть забрати достроково. Причинами можуть бути:

Звертатися за отриманням зброї потрібно:

Як змінився попит на зброю за останні місяці

Роман Андрєєв розповів, що охочих мати зброю побільшало. Для порівняння поліцейський навів такі дані. У лютому минулого року до його підрозділу звернулися 39 осіб за дозволом на придбання мисливської гладкоствольної зброї. Всі заяви були задоволені. Від 1 до 21 лютого цього за таким же дозволом звернулися 64 особи, вже задовольнили 49 заяв. Тільки вчора, 21 лютого, звернулися 8 хмельничан.

Скільки коштує зброя у Хмельницькому

За допомогою пошуку нам вдалося знайти такі магазини у Хмельницькому, де продають зброю:

Свій сайт має тільки магазин «Sparta Gun». На його прикладі й ознайомимо вас із цінами на зброю:

В асортименті можна знайти навіть автомат Калашникова, щоправда, цивільний варіант. Від військового він відрізняється відсутністю функції стрільби чергами та неможливістю вести вогонь у складеному положенні прикладу. Коштують такі в межах 24-26 тисяч гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Юхим Боярчук

    Другого вересня получив дозвіл ай молодці
  • Юхим Боярчук

    27 травня 2022 подав пакет документів чикаю бланків нее а може у мент мозгів хотя комісію мед пройшов стид ісрам дозвольні системі мисливець з1991 року це корито тяжко здолати хотя пробуем
  • Віктор Воронюк

    Повині даром видавати поки непізно
  • Анатолий Олейник

    Дурня і бюрократія! Коли я отримував дозвіл, і то простіше було. Тепер отримати зброю для полювання - дуже складно і дорого, не кажу вже про зброю для самозахисту.

keyboard_arrow_up