Де найдешевше? Склали рейтинг супермаркетів Хмельницького

Де найдешевше? Склали рейтинг супермаркетів Хмельницького
  • Журналістка ВСІМ відвідала 5 популярних супермаркетів Хмельницького зі списком продуктів.

  • У кожному з них порахувала вартість буденної покупки.

  • В якому з маркетів купувати дешевше, а де чек більше "вдарить” по гаманцю?

  • Читайте у матеріалі.

Щоб дізнатися, у якому супермаркеті найнижчі ціни, я склала список продуктів та відвідала магазини 5 торгових мереж. Це “АТБ”, “Таврія-В”, “Сільпо”, “Delicate” та “Економ”. Критерії вибору точок для покупок - популярність серед хмельничан та наявність кількох магазинів в межах міста.

Список покупок складала з найпоширеніших товарів. Звісно, для повноцінного харчування їх замало, та для порівняння цін цілком достатньо.

У моєму списку:

Відео дня

Усі супермаркети я відвідала за один день. Серед товарів вибирала найдешевші з можливих. При цьому обирала продукти приблизно однакової ваги чи об'єму. До прикладу, порівнювала ціни на пакети молока об'ємом від 0,9 до 1 літра. Коли вибирала батон, порівнювала товари вагою 400-450 грамів. Хоча у маркетах були значно дешевші батони вагою по 300 грамів.

Порівняння шоколаду проводила між продуктами, на цінниках яких був напис “шоколад”, а не “десерт”.

Серед обраних товарів були продукти власних торгових марок мережі.

Delicate

У Хмельницькому є два супермаркети цієї мережі. Один з них розташований на вулиці Інститутська поблизу Хмельницького національного університету. Другий - у мікрорайоні Виставка на вулиці Нижньоберегова.

У супермаркеті продукцію власного пакування продають за нижчими цінами, ніж продукти інших торгових марок. Особливо це стосується бакалії - цукру, борошна та різних круп.

Також у “Delicate” я знайшла найдешевші яйця, картоплю, куряче філе та яблука. А от ціна на батон у маркеті “кусається” - тут вона на 1-2 гривні вища, ніж у решті магазинів.

АТБ

Одна з найбільш розповсюджених мереж продуктових супермаркетів в Україні. У Хмельницькому нараховують 11 її магазинів. Невдовзі планують відкрити 12-й.

Читайте також: Дізналися, який супермаркет відкриють в ЦУМі на Проскурівській

Мережа супермаркетів “АТБ” відома низькими цінами. Переважно це продукція власних торгових марок. Саме від них я обрала для порівняння молоко, цукор, борошно та гречку.

Яйця в АТБ продавали поштучно, тож у чеку я вказала вартість 10 штук.

Порівняно з іншими маркетами, в “АТБ” найдешевшими були молоко та батон. А от курятина виявилася найдорожчою. За фасоване філе просили 130 гривень за кілограм.

Таврія-В

У Хмельницькому нараховують 5 магазинів цієї торговельної мережі.

На 5 продуктів зі списку в цьому супермаркеті були найвищі ціни. Це молоко, борошно, гречка, яблука та цукор.

Варто зауважити, що в маркеті на момент покупки вдалося відшукати лише фасовану гречку в упаковці вагою 800 грамів. За неї просили понад 55 гривень. Однак на сайті супермаркету, де можна зробити онлайн-замовлення, можна придбати вагову гречку за 38,80 гривень за кілограм.

У “Таврії-В” серед 5 супермаркетів вдалося відшукати найдешевший чорний чай у пакуванні з 25-ти саше.

Сільпо

Супермаркети мережі “Сільпо” у Хмельницькому є на проспекті Миру, вулицях Шевченка, Свободи, Тернопільській та Степана Бандери. Всього 5 магазинів.

З мого списку тут найдорожчими виявилися яйця, картопля, чай та шоколад.

Економ

У цьому супермаркеті найдешевшими виявився шоколад. Одна плитка польського виробництва коштувала на кілька гривень менше, ніж аналогічний товар українського виробника.

Увага!

Метою публікації не була реклама жодної з торговельних мереж.

Порівняння продукції проводилося лише за вартістю, без урахування та оцінки якості товару (я не враховувала жирність молока, якість чаю тощо).

Під час моніторингу акційні ціни не враховувалися. Якщо на найдешевший товар у маркеті була знижка, а поряд була записана вартість до акції, до уваги я брала ціну саме до знижки.

Рейтинг супермаркетів за сумою в чеку

Як показує рейтинг, чек з найменшою сумою я отримала б у супермаркеті “Delicate”. Значну роль у цьому відіграли невисокі ціни на продукти власного пакування та м’ясо.

Найбільше грошей мені довелося б залишити в касі “Таврії-В”. Цей магазин “підвела” гречка. Можливо, якби я прийшла в інший час чи наступного дня, застала б на полицях дешевшу крупу. Однак цього разу мені “не пощастило”.

Цікаво, що у кожному з маркетів одні продукти купувати вигідніше, ніж інші. Так, найдешевше молоко можна було придбати в “АТБ”, у той час як курка там виявилася найдорожчою. Найдешевший чай можна було купити у “Таврії-В”, а яйця, картоплю та яблука вигідніше було б купити у “Delicate”.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Сергій Спіженко

    Чому не робилася закупівля у мережі "BULKA"?
  • Любовь Влпдимировна

    на разные продукты в разных цена отличается
    крупы в АТБ
    овощи в Сильпо
    мясо самое дешевое в Екомаркете там окорочка по 49.99
  • Діма вінні

    Щось у вас якась застаріла інформація. Ось актуальні ціни мережі супермаркетів Таврія В Доброго дня!
    Треба дати їм трохи правильної інформації:
    Яйце 28.90
    Молоко 26.30
    Борошно17.90
    Картопля 8.50
    Гречка1кг. 38.90
    Філе куряче
    охолоджене 127.00
    Яблука15.70
    Чай 25 штук13.50
    Цукор 1 кг. 26.90
    Батон13.70
    Шоколад85г 16.50
  • Serega Konst

    ATБ рулить

keyboard_arrow_up