Субсидії на осінь 2023: кому не перерахують автоматично

Субсидії на осінь 2023: кому не перерахують автоматично
Фото ілюстративне
  • Більшість субсидій на опалювальний період буде призначено автоматично. 

  • Перерахунок без втручання отримувача можуть провести у двох випадках. 

Отримати субсидії можуть чимало хмельничан, чий дохід не дозволяє повноцінно сплачувати вартість комунальних послуг. Житлова субсидія на оплату комуналки, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається із місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується таким чином:

  • Відео дня
    /li>

Частина хмельничан отримає субсидію автоматично. Як пояснили у міській раді це стосується тих, кому субсидія нараховувалась влітку, або ж її обчислення склало 0 гривень. 

Тобто громадянам, які вже є отримувачами житлової субсидії або яким у літній період було призначено нульову субсидію, додатково звертатися за виплатою не потрібно.

Сума субсидії буде відома після розрахунку, заснованого на інформації з держреєстру фізосіб, сплату ЄСВ, доходів, держстрахування, відсутність заборгованості з ЖКГ.

Якщо у кількості чи складі зареєстрованих осіб щось змінилося, або відбулися зміни соціального стану, про які треба попереджати Пенсійний Фонд, то на субсидію треба подавати знову. Зазначимо, що є зміни про які обов'язково треба повідомляти протягом 30 днів після того, як вони сталися. Серед них зокрема не тільки зміна прізвища або зміна складу сім'ї. Пенсійний фонд слід інформувати про великі покупки або матеріальні витрати. 

Також готувати комплект документів мають ті, хто відмовлявся на неопалювальний період від субсидії аби користуватися пільгою, а ще ті, хто хоче отримувати її вперше.

Під час розрахунку житлової субсидії з жовтня 2023 року враховуються доходи членів домогосподарства за І та ІІ квартали 2023 року. Доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за серпень поточного року.

Для призначення житлової субсидії у 2023 році на тверде та рідке пічне побутове паливо, заява та декларація подаються до кінця календарного року.

Якщо ж раніше субсидію не отримували, то слід подати комплект документів до Пенсійного фонду або через інтернет, наприклад на порталі "Дія" чи порталі ПФУ. Перевірити інформацію про свою житлову субсидію, її нарахування чи відмову можна в особистому кабінеті на порталі Пенсійного фонду.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юлія Миколаївна

    Чому пенсію рахують, як дохід, це є соц.виплата в вона не повинна рахуватися як дохід!!

keyboard_arrow_up