Тарифи на воду: де найдорожче і найдешевше платять на Хмельниччині

Тарифи на воду: де найдорожче і найдешевше платять на Хмельниччині
  • У “Водоканалі” порівняли вартість послуг у 14 населених пунктах по області. 

  • Дізнавайтеся де найменше платять за воду, а де найбільше.

  • На якому місці знаходиться Хмельницький у переліку.

Тарифи на водопостачання і водовідведення різні у всіх містах. Навіть по області: у районах. тергромадах, селищах та містах. Так, в Хмельницькій області ціна за кубометр води коливається від 23 до майже 60 гривень. Від чого ж залежить вартість і чому така різниця пояснюють у “Хмельницькводоканалі”.

На підприємстві стверджують, різний рівень тарифів на підприємствах залежить від місцевих особливостей виробництва та надання цих послуг: 

  • Відео дня
    /li>

До всього, кажуть, є багато інших факторів, які впливають на величину собівартості тарифів. Пояснюють на прикладі міста Хмельницького. Тут найбільша частина тарифу йде на: 

  • електроенергію — 33,73 %
  • зарплату працівникам — 38,14 %
  • 8,39% – сплата ЄСВ 
  • 5,43% – податки.

Залишається ще 14,31%.  

— Щоб виїхати на виклик, необхідне пальне. Для дезінфекції води потрібні реагенти. Усунення наслідків аварій — труби та матеріали. На забезпечення операційної діяльності залишаються мізерні кошти, а про відновлення основних засобів та модернізацію годі й мріяти, — додають на підприємстві. 

Разом з тим наводять актуальні дані по вартості послуг з водопостачання та водовідведення в області. У переліку — 14 населених пунктів. Найнижчий тариф за кубічний метр води в Старій Ушиці — 23 гривні. Найвищий — у Летичеві, 59,7 гривень. Хмельницький із тарифом в 27,39 гривень за куб знаходиться на 4 місці. Згідно даних — вартість різниться навіть в межах одного і того ж району. Детальніше скільки платять за воду в регіоні дивіться на інфографіці:

Інфографіка від "Хмельницькводоканал"

Хмельничани ж висловлюють власні думки в коментарях про тарифи:

У “Хмельницькводоканалі” додають, що не готують мешканців до підняття цін на послуги, адже під час воєнного стану діє мораторій на підвищення тарифу. Однак, нагадують про необхідність платити за воду. 

До слова, хмельничани заборгували підприємству за воду близько 76 мільйонів. А десята частина абонентів заборгувала понад 42 мільйони гривень. Більше про це, та чому слід сплатити борг читайте за посиланням

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Es fero

    а я пам.ятаю тарифи до 2014. але щось встрелило в голову і треба було повстати щоб тарифи були ще більше і пахати на полях Польщі і туалетах Італії. якщо по-чесному про тепло то пишіть вже про роки 2018 2019 2017 як гатили батареї і люди відчиняли вікна  і балкони бо неможливо було спати. і чи випадково не рашці йшли всі ці кошти за це тепло???????

    а тепер треба економити . дійшли до ручки. і вже знов ця контора хоче більше оплати????
  • PutnickFree

    хто мені пояснить?

    якщо порівняти воду з газом....

    газ по любому коштує грошей, його купують закордоном, або платять нашим олігархам

    вода тече з Чернилівки, природні надра належать народу, олігархи її не качають і не продають, чому вода дорожча за газ????

    Es fero reply PutnickFree

    на наї...ли. обіцяли життя по-європейськи. отримали тільки тарифи. європейські))))) скажіть чому якась група людей народжується і вирішує для іншої скільки вони мають платити за те чи інше . а тобто вкалувати. вже і сил не вистачає. хто платити буде коли вимре стадо наше на роботах щоб оплатити тепло яким гріє вулицю. такі смішні. війна з рашкою з 2014. кому ми платили всі ці роки?

keyboard_arrow_up