ТОП-10 будинків в Хмельницькому, які найбільше боргують за воду в травні (СПИСОК)

ТОП-10 будинків в Хмельницькому, які найбільше боргують за воду в травні (СПИСОК)
Фото ілюстративне
  • На підприємстві щомісяця оновлюють рейтинг тих, хто винен за водопостачання найбільшу суму коштів.

  • Список щомісяця змінюється. Тут є адреси з Центру, Виставки, Гречан та Катіону. 

  • Дізнавайтесь, хто потрапив до "антирейтингу" цього місяця. 

Ось уже 10 місяців підряд в обласному центрі водоканалівці складають список боржників, які затримують оплату за послуги водопостачання. Цього місяця до переліку боржників потрапило 10 адрес. 

— Рейтинги є різні. Спортсмени прагнуть досягти вершин, наприклад, у FIFA чи WTA, є відомі та впливові рейтинги у “Forbes”. Ми, звичайно, не спортсмени і не знаменитості, а звичайні працівники комунальної сфери, яким необхідно підтримувати водопровідне та каналізаційне господарство міста у робочому стані і цілодобово надавати послуги з централізованого водопостачання і водовідведення. Однак цьому заважають борги, які накопичило населення, — пишуть на сайті Хмельницькводоканалу

Загальна сума боргу перед підприємством складає понад 65 мільйонів гривень. Саме через нестачу цих коштів з кожним днем підприємству стає щораз важче працювати. Незважаючи на те, що більшість споживачів платять вчасно, на жаль, є абоненти, які мають заборгованість. Так, лише за минулий 2022 рік водоканалівці подали до суду 1 589 заяв на видачу судових наказів.

Відео дня

Хто потрапив у “десятку” у травні

У список потрапили адреси з різних мікрорайонів міста. Загальний борг лише з 10 цих будинків становить більше 3 мільйонів 177 тисяч гривень.

Вже багато місяців лідирує багатоповерхівка на Львівському шосе. Мешканці 103 квартир цього будинку винні за воду більше півмільйона гривень. 

Замикає список цього разу багатоквартирний будинок проспекті Миру 80/2. Жителі 63 квартир з будинку заборгували більше 224 тисяч гривень. 

Всього у списку 1 128 квартир. А середній відсоток боржників у всіх цих будинках дещо зменшився і становить 58%. Нагадаємо, минулого разу він був 66%. 

Повний список рейтингу боржників станом на 2 травня виглядає так:

У Хмельницькводоканалі стверджують, з неплатниками комуналки вдіяти нічого не можуть. Наразі мають право лише проводити роз’яснювальну роботу. Відключати від водопостачання під час воєнного стану заборонено. Але й оплату комунальних ніхто не відміняв. 

Найбільше, кажуть у прес-службі, дістається мешканцям, які не мають індивідуального лічильника на воду, але в домі є загальнобудинковий. В такому випадку, якщо будинок по лічильнику використав якусь кількість кубів, а загальнобудинковий показує іншу, то всю різницю повинен заплатити той, в кого лічильника немає. 

Є й випадки коли містяни не подають показників, але мають лічильник. Тоді програма автоматично нараховує їм щомісячну оплату по нормі. Але запевняють, щойно людина подає реальні показники — попередні, нараховані системою, анульовуються. 

Нагадаємо, що тарифи на воду наразі такі:

Але тарифи на воду хочуть підняти. Відомство розглядає можливість двоетапного підвищення тарифів:

Варто зазначити, що НКРЕКП поки не публікувала оголошень чи рішень про затвердження нових підвищених тарифів на водопостачання та водовідведення. Тобто питання перебуває на розгляді. Нові тарифи НКРЕКП встановить, скоріш за все, на такому рівні для хмельничан — 29,27 гривні (15,07 / 14,02). 

А ви заплатили цього місяця комуналку?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Александр Куржий

    А чому ввели абонплату??? Досить високий тариф? Що це за знущання? Плати за воду,стоки ,ще й абонплату придумали((

    Леонід Загородній reply Александр Куржий

    Alex Sveta Kurzhy ну тоді вам вже і далі прийдеться платити і нічого ви вже з цим не зробите. Нажаль.

    Александр Куржий reply Александр Куржий

    Леонід Загородній ясно..дякую..платила вже не раз

    Леонід Загородній reply Александр Куржий

    Alex Sveta Kurzhy це ваші вже з Кам'янець-Подільської Міськтепловоденергії "скопіювали", яка вже давно ввела такі незаконні "послуги" і нараховує за них кошти до оплати. Якщо ви особисто не укладали з компанією договір на надання окремо таких послуг і не підписували жодних договорів то і платити не зобов'язані, оскільки вони введені до вас незаконно.
  • Инесса Вебер

    Відключати ледацюг одразу
  • Александр Савчук

    Платиш неплатиш послуга є навіщо платити більше  все розвалиця справа часу
  • Dashulya Vladimirovna

    🤷🏼‍♀️ Ще вище підніміть тарифи і одразу всі розрахуються🤦🏼‍♀️

keyboard_arrow_up