Топ-10 будинків в Хмельницькому, які найбільше заборгували за воду

Топ-10 будинків в Хмельницькому, які найбільше заборгували за воду

На підприємстві склали свій антирейтинг тих, хто винен за водопостачання найбільшу суму коштів. Тут є адреси з Дубового, з Гречан, з Центру, з Озерної та з Проспекту. 

“Рейтинги є різні. Спортсмени прагнуть досягти вершин, наприклад, у FIFA чи WTA, є відомі та впливові рейтинги у “Forbes”. Ми, звичайно, не спортсмени і не знаменитості, а звичайні працівники комунальної сфери, яким необхідно підтримувати водопровідне та каналізаційне господарство міста у робочому стані і цілодобово надавати послуги з централізованого водопостачання і водовідведення. Однак цьому заважають борги, які накопичило населення”, — пишуть на сайті Хмельницькводоканалу”. 

Загальна сума боргу перед підприємством складає близько 70 мільйонів гривень. Про це vsim.ua повідомили у прес-службі “Водоканалу”. Саме через нестачу цих коштів з кожним днем підприємству стає щораз важче працювати. Тож виникла ідея щомісяця подавати на розгляд хмельничан топ-10 житлових будинків-боржників. Містяни, кажуть, мають знати своїх антигероїв.

У список потрапили адреси з різних мікрорайонів міста. Загальний борг лише з десяти цих будинків перевищив 3 мільйони гривень. А лідирує багатоповерхівка на Львівському шосе. Мешканці будинку винні за воду більше півмільйона гривень. Замикає десятку багатоповерхівка на Гречанах. Жителі 225 квартир з будинку заборгували майже 300 тисяч гривень. 

Відео дня

Повний список рейтингу боржників станом на 12 липня виглядає так:

У “Хмельницькводоканалі” стверджують, вдіяти нічого не можуть. Наразі мають право лише проводити роз’яснювальну роботу. Відключати від водопостачання під час воєнного стану заборонено. Але й оплату комунальних ніхто не відміняв. 

Найбільше, кажуть у прес-службі, дістається мешканцям, які не мають індивідуального лічильника на воду, але в домі є загальнобудинковий. В такому випадку, якщо будинок по лічильнику використав якусь кількість кубів, а загальнобудинковий показує іншу, то всю різницю повинен заплатити той, в кого лічильника немає. 

Є й випадки коли містяни не подають показників, але мають лічильник. Тоді програма автоматично нараховує їм щомісячну оплату по нормі. Але запевняють, щойно людина подає реальні показники — попередні, нараховані системою, анульовуються. 

Нагадаємо, що тарифи на воду наразі такі:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач62

    А ніхто не задумувався над тим, що може дехто з боржників реально не має чим платити комуналку:  або без роботи, або пенсії реально не вистачає. І ще скажіть, будь ласка, як продити цілий місяць за 800 грн?
  • Віталій Українець

    Відключити до 100%оплати!
  • ЧитачЧитачів

    Відрізати весь будинок від води і обов'язково перекрити каналізацію.
  • В'ячеслав Козубець

    Ш690

keyboard_arrow_up