Мешканці Хмельниччини заборгували за газ 530 мільйонів гривень

Мешканці Хмельниччини заборгували за газ 530 мільйонів гривень
  • В червні платіжки отримають лише ті, хто мав борги до 30 квітня. 
  • У злісних неплатників борг можуть стягнути через суд. 

У “Хмельницькгаз Збуті” просять споживачів розрахуватися з боргами. За даними підприємства нині заборгованість населення складає 530 мільйонів гривень. Під час воєнного стану “Хмельницькгаз Збут” не може вимкнути постачання газу та не штрафує за прострочення платежу. Проте, війна в країні не звільняє від сплати за комуналку. Тож постачальник газу може вимагати стягнення боргів через суд. 

Аби уникнути перспектив судової тяганини та втрати субсидій, у “Хмельницькгаз Збуті” просять погасити протерміновані суми або ж укласти з компанією договір на їх реструктуризацію.

“Банки, як і раніше, отримують інформацію щодо нарахувань за комунальні послуги, зокрема і спожитий природний газ, безпосередньо від постачальників цих послуг. Вся інформація, яка завантажується у банківський додаток, є верифікованою, тому підлягає оплаті”, - пояснюють у постачальника. 

Відео дня

Поки що "Хмельницькгаз Збут" не має доступу до державного газу за пільговою ціною. Однак, кажуть, веде перемовини про це. 

Також, у червні рахунки від “Хмельницькгаз Збуту” отримають лише ті побутові споживачі, у яких була заборгованість станом на 30 квітня 2022 року.

Нагадаємо, що з 1 травня 2022 року побутових споживачів ТОВ «Хмельницькгаз Збут» автоматично перевели на постачання до газорозподільної компанії “Нафтогаз України”.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Max Forosov

    Нехай подають в суд, я там скажу шо в мене намеє роботи, а за кордон не пускають працювати, то де я гроші візьму. Зеленському вже з цього приводу писали петицію, він сказав щоб всі сиділи вдома. В Хмельницькому роботи нема, а де і є то там зарплатню не платять. А там де пишуть що платять по 20 тисяч, то те все обман.
  • Max Forosov

    Доречі, в Облгазів забрали можливість збирати кошти з населення за газ, бо вони гроші збирали, а до Нафтогазу не передавали. Фірташ собі в карман клав ті гроші.
  • Max Forosov

    Зараз така ситуація що в багатьох людей нема грошей на їжу і ліки а вони ще вимагають за комуналку. Європа стільки грошей допомоги дає, ось нехай з тих грошей і компенсують борги населення.
  • ЧитачЧитачів

    Перевели без нашої згоди до постачальника останньої надії "Нафтогаз України", тому цей борг (530 млн. грн.) ми - боржники, Хмельницькгаз Збуту" пробачаємо.

keyboard_arrow_up