Топ-9 будинків в Хмельницькому, які найбільше боргують за воду в лютому (СПИСОК)

Топ-9 будинків в Хмельницькому, які найбільше боргують за воду в лютому (СПИСОК)
Фото ілюстративне
  • На підприємстві щомісяця оновлюють рейтинг тих, хто винен за водопостачання найбільшу суму коштів.

  • Тут є адреси з Центру, з Дубового, з Південно-Західного та Проспекту. 

  • Дізнавайтесь хто потрапив до списку цього місяця. 

Ось уже 8 місяців підряд в обласному центрі водоканалівці складають список боржників, які затримують оплату за послуги водопостачання. Цього разу до переліку боржників потрапило не 10 адрес, як зазвичай, а 9. 

— Рейтинги є різні. Спортсмени прагнуть досягти вершин, наприклад, у FIFA чи WTA, є відомі та впливові рейтинги у “Forbes”. Ми, звичайно, не спортсмени і не знаменитості, а звичайні працівники комунальної сфери, яким необхідно підтримувати водопровідне та каналізаційне господарство міста у робочому стані і цілодобово надавати послуги з централізованого водопостачання і водовідведення. Однак цьому заважають борги, які накопичило населення, — пишуть на сайті Хмельницькводоканалу

Станом на 16 лютого загальна сума боргу перед підприємством складає 63,8 мільйонів гривень. Саме через нестачу цих коштів з кожним днем підприємству стає щораз важче працювати. Незважаючи на те, що більшість споживачів платять вчасно, на жаль, є абоненти, які мають заборгованість. Так, лише за минулий 2022 рік водоканалівці подали до суду 1 589 заяв на видачу судових наказів.

Відео дня

Хто потрапив у “дев’ятку” в лютому

У список потрапили адреси з різних мікрорайонів міста. Загальний борг лише з 9 цих будинків становить більше 3 мільйонів 340 тисяч гривень.

Вже який місяць лідирує багатоповерхівка на Львівському шосе. Мешканці будинку винні за воду більше півмільйона гривень. 

Замикає список цього разу багатоповерхівка по Вінницькій. Жителі 67 квартир з будинку заборгували більше 270 тисяч гривень. 

Всього у списку 1 009 квартир боржників. А середній відсоток боржників у всіх цих будинках дещо зменшився і становить 70%. Нагадаємо, минулого місяця він був 78%. 

Повний список рейтингу боржників станом на 16 лютого виглядає так:

У Хмельницькводоканалі стверджують, з неплатниками комуналки вдіяти нічого не можуть. Наразі мають право лише проводити роз’яснювальну роботу. Відключати від водопостачання під час воєнного стану заборонено. Але й оплату комунальних ніхто не відміняв. 

Найбільше, кажуть у прес-службі, дістається мешканцям, які не мають індивідуального лічильника на воду, але в домі є загальнобудинковий. В такому випадку, якщо будинок по лічильнику використав якусь кількість кубів, а загальнобудинковий показує іншу, то всю різницю повинен заплатити той, в кого лічильника немає. 

Є й випадки коли містяни не подають показників, але мають лічильник. Тоді програма автоматично нараховує їм щомісячну оплату по нормі. Але запевняють, щойно людина подає реальні показники — попередні, нараховані системою, анульовуються. 

Нагадаємо, що тарифи на воду наразі такі:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • Юлия Бычкова

    Там ,де живут ЧИНОВНИКИ, , !
  • Елена Закирничная

    А в мене велике питання щодо якості. Фільтри не витримують і 2-х місяців. Останні три місяці не беру до уваги, в зв'язку з частими відключеннями світла.
  • Nadiia Tishkina

    Вода- по цiнi золота Ви перестаньте красти та тарифи лiпити, бо скоро прийде час i води не зможемо випити Позорники Хто не може заплатить за воду ви iх позвоните  !? А Ви тих прославляйте хто краде у народа, у бiдноти, у пенсiонерiв...
  • Patience Farmer

    Life is a series of choices. Жизнь — это череда выборов. Нострадамус

keyboard_arrow_up