Хто встановлює тарифи на комуналку в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Хто встановлює тарифи на комуналку в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)
Ілюстративне фото
  • Постачальник, чиновники чи держава?

  • Дізнавайтеся, хто може підняти вам тарифи на комуналку.

Вартість комунальних послуг — завжди чутлива для українців тема, особливо у кризові часи. На час воєнного стану в Україні зростання частини тарифів під забороною. Йдеться про тепло, гарячу воду, газ та його транспортування. Підняття вартості решти послуг не заборонене, проте цього поки не робили.

Загалом для Хмельницького є три варіанти, хто може підняти конкретний комунальний тариф:

  • Відео дня
    /li>

У першому випадку все просто — підприємство-постачальник самостійно розраховує та встановлює вартість своїх послуг, як і більшість інших приватних підприємств в Україні.

У другому та третьому випадках підприємство-постачальник має розрахувати вартість своїх послуг та подати ці розрахунки до регулятора — виконкому або НКРЕКП. Ті можуть або схвалити тариф відразу, або повернути розрахунки з зауваженнями на доопрацювання.

До складу комунальних тарифів зазвичай входять вартість енергоносіїв (газу, бензину, дизелю, електроенергії тощо), витрати на ремонти, обладнання й запчастини, зарплати та податки. Хто та які тарифи встановлює, дивіться в інфографіці нижче. Дані отримані з сайтів постачальників послуг.

 

Нагадаємо, що ми вже готували подібний матеріал понад два роки тому. З того часу відбулися такі зміни:

Дізнавайтеся також з наших попередніх матеріалів, які тарифи зараз діють для хмельничан та хто стоїть за постачальниками комунальних послуг.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач47

    Не так важливо, хто  встановлює Важливіше хто подає пропозиції і їх обгрунтування Тому не варто перекладати підступність у діях на іншого Винні всі хто у списку Люди не гумові Рівень оплати вже занадто низький Далі буде, якщо продовжать знущатись
  • Ольга Сомко

    Міська рада  Так як комунальні підприємства належать їй
  • Саша Шпак

    Міська рада. Симчишин
  • Юрій Марцінкевич

    Встановлює міська рада. Тому що піднімає собі та своїм працівникам заробітну плату. Інфа 200%

keyboard_arrow_up