Ціна зросла в рази: за скільки продають яйця в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Ціна зросла в рази: за скільки продають яйця в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)
  • У жовтні в Україні зросли ціни на яйця.
  • За скільки їх продають в Хмельницькому і які прогнози фахівців?
  • Підготували інфографіку. 

Від початку жовтня в Україні спостерігається тенденція зростання ціни на яйця. Серед причин - економічні проблеми в країні, сезонність, підвищення вартості виробництва  та здорожчання енергоносіїв. 

Так, постачальники яєць на понад 60% підвищили гуртові ціни. Через це вартість в українських магазинах зросла в понад 2 рази. Журналістка vsim.ua дізналася, скільки коштують яйця на ринку та в супермаркетах Хмельницького. 

На ринку на Соборній в понеділок, 17 жовтня, не дуже й то людно. Адже в цей день тижня більшість торгових точок не працює. Проте кіоски із яйцями відкриті. Їх продають не всередині павільйону, а на дворі. На багатьох цінниках зазначений виробник. Найчастіше зустрічається напис “Гуменці” та “Вінниця”. Вартість останніх є найнижчою - від 45 гривень за десяток. Продавчиня каже: “Ціна щодня змінюється”. Мовляв, все залежить від цін на газ, світло та пальне. 

Відео дня

Всередині торгового павільйону можна натрапити на бабусь, які продають домашній сир, молоко та яйця. На питання “Скільки за десяток?”, відповідають: “80 гривень”. Пояснюють - домашні завжди були дорожчими. 

У супермаркетах “Таврія В” та “АТБ” на полицях яйця кількох найбільших виробників України - "Авангард" та “Ясенсвіт”. Проте ціни відрізняються. Детальніше ознайомитися із вартістю яєць в Хмельницькому можете в інфографіці. Також дивіться, як змінювалися ціни на Хмельниччині протягом січня-серпня цього року. 

Попри те, що деякі підприємства зупинили чи скоротили роботу, фахівці прогнозують - дефіциту яєць не буде. За словами директора Союзу птахівників України, у жовтні очікуються збільшення виробництва яєць і цінова стабілізація, а в листопаді – зниження цін. У Мінагрополітики називають схожі терміни, проте гравці на ринку говорять про кінець року. Про це пише Українська правда. 

У Хмельницькій області також функціонують господарства, які займаються птахівництвом. Серед них - підприємства у Волочиську районі, Ізяславі, Старокостянтинові та в інших населених пунктах. За даними Головного управління статистики у Хмельницькій області, у 2021 році діяльність підприємств на Хмельниччині принесла 541,5 мільйона яєць. 

За обсягами виробництва яєць у 2020 році Хмельниччина займала 11 місце, а за чисельністю курей область була в країні десятою. 

Читайте також: Що й за скільки придбати хмельничанам, щоб залишатися зі світлом

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Читач 007.

    В Україні ринкова економіка, ринок утворює ціну ,  в СРСР все регулювали, чим все закінчилося бачили всі

    IGOR reply Читач 007.

    Ну вообще-то первая статья Конституции говорит о том, что Украина - социальное государство... Есть сферы, которые государство обязано регулировать и субсидировать. В регуляторной деятельности и заключается смысл государства, чтобы не допускать вот такого беспредела. Вы апеллируете к СССР, а я вот например, к ЕС, в котором в качестве антиинфляционных мер снижают налог на добавочную стоимость на критически важные социальные товары, в частности и продукты питания. Законодательством предусмотрена защита социальных гарантий, индексация доходов граждан путём оценки потребительских цен и формировании на этой основе прожиточного минимума. Только по факту получается так, что цены растут в несколько раз, а пенсия/зар.плата/соц.выплаты на несколько процентов. Да, у нас рыночная экономика и ценообразование рыночное, но к чему это привело тоже все видят, после оплаты коммуналки, не за что купить элементарные предметы первой необходимости. А как они выживают пенсионеры, особенно городские, я вообще не знаю, это феномен.
  • Tatiana Anatoliivna

    звісно! дифіциту не буде! бо хто іх купуватиме по 8 - 10 грн /шт

    Читач 007. reply Tatiana Anatoliivna

    Бензин був по 26 став 55 але ж купують, газ був по 0'73 копійки став 8 гривень але ж купують, долар був 28 став 41 але ж купують..., Продовжувати список не буду , якщо є чим розуміти то зрозумієте сказане

    IGOR reply Tatiana Anatoliivna

    Будут... Можете поехать на базар и лично в этом убедиться... И что самое ужасное, яйца много где используются, сейчас цены на всё пойдут вверх. Нужно регулировать цены на государственном уровне, чтобы этого маразма не было. Я помню когда-то в 2012 году гречку спекулянты задрали по 45, а государство зафиксировало по 12 и в супермаркетах она была 12. То очень быстро попустились.
  • Tatiana Anatoliivna

    де взяти актуальну достовірну ціну на сьогоднішній день?!
  • Tatiana Anatoliivna

    ДЕ ви бачили стандартні  яйця по 48?! в статистичній довідці прислали 3,20! Карл! 3.20!!!!!! Закупівельна ціна 6.20! ЯКИМ чином працювати постачальникам????????

keyboard_arrow_up