Що й за скільки придбати хмельничанам, щоб залишатися зі світлом

Що й за скільки придбати хмельничанам, щоб залишатися зі світлом
  • Події цього тижня показали, що повне знеструмлення міста в умовах війни цілком реальне.

  • Як до цього підготуватися та скільки це коштує?

На початку цього тижня Хмельницький кілька разів залишався без світла. Вперше, 10 жовтня, це сталося через обстріл російською армією підстанції. Вдруге, 11 жовтня, світло зникло у частині міста через перевантаження. Втретє, 12 жовтня, причина була тією ж, але без електропостачання Хмельницький був уже весь.

Оскільки війна триває й далі, то не виключено, що містянам доведеться знову переживати відключення, і навіть не по одному разу. Тому до цього варто підготуватися. Варіанти цього різні від пауербанка для зарядки телефону до зарядної станції для всієї квартири. Дізнавайтеся, де це можна придбати і які ціни.

Пауербанки

Їх використовують для зарядки невеликої техніки, як от телефонів та планшетів. Залежно від об’єму їх вистачає на різну кількість часу, а разом з тим від цього ж залежить і ціна. Зараз у магазинах Хмельницького залишилися переважно великої ємності — на 10 та 20 тисяч міліампер. Щодо цін, то перші коштують 899-1899 гривень у магазині «Алло» на Проскурівській, а другі — 1649 гривень у магазині «123.km.ua» там же.

Відео дня

В «Епіцентрі» на Зарічанській ціни на пауербанки починаються від 866 гривень (10 тисяч міліампер). Є також пристрій на 50 тисяч міліампер за понад 11 тисяч гривень. На сайті «Rozetka» ціни починаються від 170 гривень за 2,6 тисячі міліампер. Вартість 5-тисячних починається з 270 гривень, 10-тисячних — від 426 гривень.

Генератори

Вони дають зможу увімкнути будь-яке електричне обладнання, якщо воно відповідає потужності. Працюють на бензині або дизелі, який зараз на заправках є достатній кількості. Втім, користуватися ними у квартирі не вийде, а тільки у дворі багатоповерхівки або приватного будинку.

Вартість такого обладнання в «Епіцентрі» складає від 12 тисяч гривень. Ціни на деякі перевищують і 100 тисяч гривень. На «Rozetka» вартість починається від 8800 гривень. Варіантів для вибору більше, ніж в «Епіцентрі», ціни доходять до сотень тисяч гривень.

Зарядні станції

Це більш екзотичне обладнання, ніж ті ж пауербанки, але функція у них така ж — живлення пристроїв. Але підключати можна не тільки телефони, а й будь-які прилади зі звичайною вилкою. Підійдуть вони й для звичайної квартири. Вартість зарядної станції в «Епіцентрі» складає 18 тисяч гривень. На «Rozetka» є значно дорожчі варіанти — від 38 тисяч гривень.

Сонячні панелі

Цей варіант не потребує ніякої попередньої зарядки або палива, адже використовує невичерпну та безкоштовну енергію сонця. Залежно від величини панелі відрізняється й потужність пристрою, який вона може живити, а з ним і вартість панелі.

Як приклад наведемо сонячну електростанцію вартістю майже 13 тисяч гривень, яка продається на «Rozetka». В описі зазначено, що її можна використовувати для підключення телефонів, рацій, квадрокоптерів, ноутбуків, освітлення, а також побутових приладів з низьким рівнем споживанням електроенергії. До комплекту включений також акумулятор, тобто який вдень можна заряджати від сонця, а вночі використовувати як джерело живлення.

Портативна сонячна електростанція Solar Life 50 - зображення 1

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Сергій Макогончук

    Нехай самчишен не дороги руйнує,а купити системи ПВО
  • Читач26

    На фотку до статі вліпили китайську підробку повербанка ксіомі , в якому від заявляної мощності в 20к мач , аби 5 було😂😂😂😂
  • Юрій Марцінкевич

    ПВО нам треба купити. А не займатись дурницями

    PutnickFree reply Юрій Марцінкевич

    Тобі персонально скинути посилання на допомогу ЗСУ, купівлю дронів і т.п,, чи ти сам взмозі знайти?
  • Наташа Матвійчук

    Хороший   генератор  певно 40000тис,вартує,а чим він   живиться, ,,, бензин,соляра, ,,,яка  ціна?....

    PutnickFree reply Наташа Матвійчук

    свічка дешевше, скоро зима і холодильник непотрібен ;)

keyboard_arrow_up