Ціни на Хмельниччині: перелік продуктів, які найбільше здорожчали у 2022 році

Ціни на Хмельниччині: перелік продуктів, які найбільше здорожчали у 2022 році
Фото ілюстративне
  • Як минулого року змінювалися ціни на продукти та що здорожчало найбільше для хмельничан?
  • Підготували інфографіку за вартістю продуктів та з порівнянням цін за останні 4 роки.

За минулий рік на Хмельниччині підвищилася ціна на низку продуктів. Наприклад, на яйця, олію, крупи, сіль. Серед причин експерти виокремлювали економічні проблеми в країні, сезонність, зростання вартості виробництва та здорожчання енергоносіїв.

У Державній службі статистики України оприлюднили середні споживчі ціни на Хмельниччині за 2022 рік.. Серед переліку продуктів - крупи, хліб, борошно, молочні вироби, м’ясо й овочі. Журналістка vsim.ua підготувала інфографіку із цінами на кожну позицію та їх змінами щомісяця. Таким чином визначила 4 продукти, на які зросла ціна найбільше. Дізнавайтеся про все це детальніше нижче. 

Вартість в інфографіці подана в гривнях. Ціна овочів, круп та м’яса вказана за 1 кілограм. 

Відео дня

Що буде з цінами у 2023 році

Економічний експерт Сергій Костянтинов розповів, що українцям варто готуватися до того, що вартість життя наступного року продовжить зростати. Йдеться і про імпортні дороговартісні технологічні товари, і про продовольство.

- Ціни продовжать зростати не лише на імпортні товари, але і на харчові продукти, вироблені в Україні. А саме м’ясо, молоко, крупи тощо. Це об’єктивна реальність. Наступного року офіційна інфляція може перевищити 28-30 відсотків. Тому продовольча має всі шанси сягнути і 40-45 відсотків, - каже фахівець. 

За словами аналітика Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Валентина Литвинова, наступного року варто очікувати стабільні ціни на овочі. Він додав, що це не лише завдяки гарному врожаю, але й тому, що вартість на них у 2022 році зросла, через значне перевищення попиту над пропозицією. 

- Однак за  умови продовження ракетного терору з великими проблемами можуть зіткнутися переробники м'ясо-молочної продукції та виробники товарів, які потребують спеціальних умов зберігання. Тобто не можна заперечувати перебоїв із поставками та ріст цін на всі групи товарів, - додав експерт.

Читайте також: Субсидії, виплати військовим, переселенцям, оновлення для водіїв: усі зміни з 1 лютого для хмельничан

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач65

    Так депутатам-підарасам похую! Їм навіть похуй на людей які захищають їхні віджирівші дупи! Їх насамперед цікавить бабло яке дають закордонні друзі!!! І найшвидше набити свій кендюх!!! Виродки!!!!!!

keyboard_arrow_up