Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть

Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть
  • Продовжуємо моніторити ціни на продукти у Хмельницькому.
  • Яка вартість найпопулярніших салатних овочів – помідорів та огірків?
  • Дізнавались, звідки привозять і де вигідніше купувати. 

Журналісти vsim.ua продовжують слідкувати, як змінюються цінники на продуктах харчування. Традиційно порівнюємо ціни на молочні вироби, крупи, сало і м’ясо чи курячі яйця. До прикладу, минулого вівторка дізнавались, за скільки продають ягоди у Хмельницькому – полуницю і лохину. 

Цього разу розповімо про овочі. Зокрема, про найпопулярніший салатний тандем – помідори та огірки. Їх можна знайти у супермаркетах практично цілий рік. Ціни на них стрибають і залежать від багатьох факторів. 

Наразі у Хмельницькому продають вже вітчизняні огірки. Продавці кажуть, привезені переважно з теплиць Тернопільщини. А от томати ще імпортні. Їх є багато видів, ціни на них скрізь різняться. 

Відео дня

Отож, порівняли, які ціни на огірки і помідори. Для цього журналістка vsim.ua відвідала три продовольчі ринки, а також супермаркет та овочевий кіоск. Детальніше переглядайте в інфографіці. 

Який прогноз?

У квітні зросли ціни на переважну більшість овочів, які представлені на полицях вітчизняних магазинів. Хоча декілька позицій трохи втратили в ціні порівняно з  початком року. Такі дані Мінфіну. За інформацією порталу, найбільше здешевшали огірки довгоплідні (42,7%), морква (18,6%), а також печериці (15,2%). Найбільше пісдкочила в ціні молода капуста. Ціни на цей овоч зросли на 78,4%. Також зросла вартість короткоплідних огірків (68%) та червоних помідорів (31,9%). 

Аналітки пояснили, чому на початку весни здорожчали огірки. Однією з причин стало погіршення погодних умов, що негативно вплинуло на пропозицію огірка з українських тепличних комбінатів. Це дозволило виробникам підвищити відпускні ціни на огірки,  – наголосили аналітики проєкту EastFruit. 

«Подорожчання овочів в Україні зумовлене підвищеним попитом на цю продукцію на тлі досить обмеженої пропозиції», – йдеться у повідомленні.

Помідори теж здорожчали в ціні. Самі ж продавці на хмельницьких ринках заспокоюють: суттєвих подорожчань овочів перед Великоднем не буде. А огірок взагалі може впасти в ціні. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up