Ціни на цукор і крупи: де вигідніше у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Ціни на цукор і крупи: де вигідніше у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)
  • Цінники на крупах знову змінились. Що подорожчало?
  • Дізнавайтесь, де вигідніше і переглядайте інфографіку.

Журналісти vsim.ua продовжують слідкувати за вартістю різних продуктів у Хмельницькому.
Щомісяця на нашому сайті ми розповідаємо про вартість свинини, молочних виробів та яєць. Наприклад, минулого тижня ми порівнювали ціни на овочі. До слова, більшість з них з настанням осені здорожчали.

Цього вівторка ми розповімо про вартість цукру і круп на прилавках Хмельницького. Для цього ми обрали перелік найпопулярніших, як рис, гречку, манку, кукурудзяну й ячмінну крупи, вівсяні пластівці та булгур. Також розповімо, як змінилась ціна на цукор. 

Журналістка vsim.ua відвідала два продовольчих ринки міста - центральний, “Ранковий”, що по Кам’янецькій, а також супермаркет мережі “АТБ”. Отож, дізнавайтесь, де вигідніше і переглядайте інфографіку. Найнижчу ціну на товар ми підкреслили лінією. 

Відео дня

Скільки коштують крупи у Хмельницькому?


Який прогноз?

За даними Державної служби статистики, споживча інфляція в Україні у вересні становила 0,5% порівняно з серпнем та 7,1% – у порівнянні з вереснем 2022-го.

Водночас середні споживчі ціни на продукти харчування у перший місяць осені знизилися ще на 0,6% (у порівнянні з серпнем).

Найбільше здешевшали овочі та фрукти. Крім того, дещо знизилися ціни на соняшникову олію, хліб і хлібопродукти, рибу та продукти з риби. 

Щодо круп, то за оцінкою Держстату, за підсумками вересня середня вартість кілограма рису в Україні перевищила 52 грн, гречки – 41 грн, манної крупи – 21 грн, пшона – 30 грн, цукру – 36 грн.

Прогнозують, що ціни на продукти харчування в подальшому знову зростуть. До прикладу, вартість овочів та фруктів поступово буде підвищуватись на 5-10% щомісяця. Про це зазначив голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду. За його словами, також ціни на яйця взимку можуть сягнути до 75 гривень за десяток. Ціна молочної продукції може зрости на 3-5%. 

В Національному банку спрогнозували, що до кінця 2023 року ціни на продукти в Україні можуть зрости ще на 20%, - передає Укрінформ. Основний тиск на продовольчу інфляцію чинитиме підвищення вартості овочів, фруктів та крупів. Крім того, цієї осені можуть подорожчати хліб, цукор, сіль і м'ясо-молочна продукція. Й лише у 2024 році, за прогнозами директора департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Володимира Лепушинського, темпи зростання споживчих цін уповільняться до менш ніж 10%.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • nataliya stozhyk

    мережа "Най-Най" цукор 28 грн., і багато інших товарів за нижчими цінами.
  • ЧитачЧитачів

    Коли вже ці торгаші понажераються?

keyboard_arrow_up