Ціни на овочі та фрукти у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Ціни на овочі та фрукти у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)
  • У Хмельницькому бідкаються на зростання вартості деяких фруктів і овочів.
  • Дізналися, які ціни на ринку та в супермаркеті.
  • Підготували інфографіку.

Під час війни відбулося здорожчання окремих груп товарів. Так, найбільше піднялася ціна на пальне - майже вдвічі. Детальніше про зміну вартості на окремі товари та послуги дізнавайтеся за посиланням. 

Серед переліку того, що здорожчало на Хмельниччині за пів року - овочі. Скажімо, від 1 січня до 1 липня ціна зросла на понад 80%. А от вартість фруктів за той самий період піднялася на більш як 50%. 

Нині й самі продавці на ринку скаржаться на підняття цін. Сьогодні, 28 липня, на одній з торгових точок, жінка розповіла: “Помідора зараз - найдорожча”. Мовляв, везуть її з Закарпаття, Чернівців чи Тернополя. Найдешевша ціна на ринку на Соборній - 38 гривень за кілограм. Найвища - сягає більш як 60 гривень. У супермаркеті вартість помідор є вищою, ніж на ринку. 

Відео дня

З-поміж фруктів цьогоріч покупців дивує ціна на кавун. Так, один із продавців запропонував перехожому скуштувати. Чоловік спробував і відповів: “Солодкий!” За прилавком говорять: “Це з Македонії”. На прохання покупця бере половинку кавуна й ставить на ваги. Вартість склала майже 90 гривень. “Ні, це дорого”, - сказав чоловік і пішов геть. 

Фахівці фінансової групи “ICU” прогнозували: до кінця року інфляція в Україні до кінця року може сягнути 25-30%. Серед причин - перебої з постачанням багатьох ключових товарів і послуг. Імпорт великої кількості продукції наразі є неможливим через валютні обмеження та проблеми з логістикою. А виробництво в Україні значно скоротилося через зупинку роботи підприємств. 

У червні в ефірі національного телемарафону перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький розповідав про ціни на продукцію. Він повідомляв, що до кінця жовтня вартість товарів не має підвищитися. Звісно, за умови, що не збільшиться вартість факторів, які впливають на зростання цін.

За скільки продають овочі та фрукти в Хмельницькому - дивіться в інфографіці. Наведені ціни з ринку на Соборній та супермаркету “Таврія В”. Вказані у гривнях за кілограм. 

Читайте також: 10 пропозицій готового бізнесу, який продають в Хмельницькому

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Pavel Kondrashov

    Цены установлены, теперь будет"ТИПА" с ними бороться и орать во всё горло.
  • Читач37

    Еще немного и в 90е по уровню жизни попадем.
  • Angry Commentator

    То ще раз сходіть на вибори президента і проголосуйте по приколу, щоб "ото насміємося, гірше НЕ БУДЕ" і т.д. Як може добре жити народ, який обирає президентом людину зека з декількома судимостями? Як може добре жити народ, який під час війни обирає людину, яка не політик, не економіст, не дипломат, НЕ ВІЙСЬКОВИЙ, яка навіть української мови не знала, займалася з репетитором, а в 2015 в москві сміявся, що "путін просто відсовує кордони". Підіть на наступні вибори і за цигана з 2 класами освіти ще проголосуйте. Вам ж подобалося голосувати за всяких опзж і шаріїв на сході і півдні? Ну то ще цигана президентом оберіть. Тільки не потім знову не дивуйтеся, що все відбувається гірше і гірше. П.с. ставити дизлайки і кричати "порохобот"- це ваш максимальний рівень. Маю законе право на особисту думку. А ви як русня, яка ненавидить всіх, хто проти путіна.
  • Лена Смирнова

    А пенсіонерам як жити?хто получає 2500?що за них можно купити?за кварплату заплати і остається 1000грн це літом ,а зимою 500грн,вони зможуть купить фрукти чи овочі?на аптеку теж треба!!!!ще хто мае дачу,той може і вижеве,бачила на Кам'янецьку поліція вчипилася що неможна торгувати біля магазину,там дід стояв продавав кабачки,я розумію ,що там не можна,а він бідний стоїть не знає куди йому подітися.Ось такий зараз час😔Прикро дуже прикро ,всі ми колись станемо пенсіонерами.....

    Max Forosov reply Лена Смирнова

    То в пенсіонерів хоч пенсія є (якшо нема грошей то можна за тепло не платити), а тут в місті взагалі в людей нульовий дохід. А за кордон не всі мають здоров'я їхати, тай не гумовий той закордон, останнім часом знайомі (до війни) приїздили з закордону з пустими карманими і ще були в мінусі. Один чоловік так "заробив" за кордоном що до України пішки йшов назад з тих заробітків, а тут вже в нас добрі шофери підвозили за дякую, бо пояснив ситуацію, то жаліли і підкидали за просто так. Так він добрався до Хмельницького. Біда людям чорна з тими заробітками. То пенсіонери хоч якусь копійку мають, хоч і маленьку. В тих пенсіонерів ще діти і онуки все забирають. Чув в тролейбусі, один пенсіонер розказував іншому, що отримує пенсію і ділить її на трьох - собі і двом дітям (бо діти безробітні).

keyboard_arrow_up