Ціни на сало і м’ясо: де вигідніше купувати у Хмельницькому

Ціни на сало і м’ясо: де вигідніше купувати у Хмельницькому
  • Продовжуємо моніторити ціни на продукти у Хмельницькому. 
  • Як змінилась вартість свинини за останніх два місяці.
  • Дізнавайтесь ціни на сало і м’ясо. Переглядайте інфографіку.

Вартість свинини коливається впродовж року. На неї впливає безліч факторів - сезонність, ціни на енергоносії, корми. Продавці кажуть, ціни на ринку залежать і від тих, що в магазинах. Окрім цього, змінюється й попит. До прикладу, якщо перед святами на брак покупців не скаржаться, що в інший час люди обирають дешевшу альтернативу - курятину. 

Журналісти vsim.ua продовжують слідкувати за вартістю продуктів у Хмельницькому. Щомісяця на нашому сайті ми розповідаємо про вартість яєць, круп, молочних виробів та овочів. 

Цього разу розповімо про вартість сала і м’яса. Востаннє ми аналізували їх наприкінці листопада. Як змінились ціни за два місяці?

Відео дня

Для порівняння журналістка відвідала найпопулярніші локації, де затарюються хмельничани - центральний ринок та «Ранковий» на Кам’янецькій. А також поглянемо, за скільки продають свинину в м’ясному магазині мережі.

Отож, дізнавайтесь ціни і переглядайте інфографіку. 

Відтак, за нашими спостереженнями, найдешевше свинина обійдеться на «Ранковому». Там ціни різняться із павільйоном на центральному ринку на 10-20 гривень. Найвищими ціни будуть у м’ясному магазині. Щоправда, вибір там не менш багатий, ніж на ринку. 

Який прогноз?

За минулий рік ціни на м'ясо суттєво збільшилися, це пов'язують зі скороченням потужностей господарств – під час війни люди не хочуть брати на себе такі ризики. 

За даними Держстату, в Україні м'ясо у середньому подорожчало за рік на 12,5%.

За словами самих продавців, перед Новим роком спостерігалось зростання цін на м’ясо. Це пов’язано було й з тим, що фермери не хочуть утримувати тварин, адже це затратно. Щоправда, після новорічно-різдвяних свят свинина таки здешевшала. Така тенденція спостерігається по всій Україні. 

«До Нового року ціна була вища, зараз попит вже падає, ціна також падає. Загалом подешевшало м’ясо на 10-15 гривень», - кажуть торговці. 

Читайте також:

Картопля здорожчала: порівняли ціни у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач84

    Подешевшало на 10-15 грн.А закупочна ціна на живих свиней на 15-20,тобто десь на 18-20 відсотків.
  • Читач83

    Подешевшало на 10-15 грн.А закупочна ціна на живих свиней на 15-20,тобто десь на 18-20 відсотків.
  • МузичнаХунта

    А піввареника&борщовий набір?
    А, забув ще за цибулю!

keyboard_arrow_up