Ціни під час війни. Як змінилась вартість продуктів на Хмельниччині

Ціни під час війни. Як змінилась вартість продуктів на Хмельниччині
Фото ілюстративне
  • Ціни на деякі продукти почали стрімко зростати під час війни.
  • Дивіться, що здорожчало найбільше, в інфографіці.

Від початку жовтня в Україні здорожчали яйця. Постачальники підвищили ціни на понад 60%. В результаті - вартість на ринку та в супермаркетах стала коливатися від 45 до 80 гривень за десяток. Детальніше читайте тут - Ціна зросла в рази: за скільки продають яйця в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА).

Серед основних причин здорожчання яєць - економічні проблеми в країні, сезонність, підвищення вартості виробництва та здорожчання енергоносіїв. Цим же аргументують підвищення вартості на інші продукти під час війни. Скажімо, влітку стали рости ціни на цукор, олію та на деякі крупи. Найбільше тоді підвищилася вартість гречки. Хмельничани обурювалися, що вона наздоганяє ціну за свинину. 

Під час війни через ажіотаж зростали ціни й на інші продукти. Так було із сіллю. У травні стало відомо, що “Артемсіль” на Донеччині зупинився. Це був найбільший виробник солі в Європі. Вже за лічені дні українці почали змітати з полиць усю сіль. В результаті - продавці підняли ціни на товар вдвічі, а то й втричі. 

Відео дня

У Державній службі статистики України оприлюднили середні споживчі ціни на Хмельниччині за період січень-вересень цього року. Серед переліку продуктів - крупи, хліб, борошно, молочні вироби, м’ясо й овочі. Дивіться в інфографіці, що під час війни здорожчало найбільше. 

Вартість подана в гривнях. Ціна овочів, круп та м’яса подана за 1 кілограм.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Pavel Kondrashov

    Раніше дивувалися. звикли. Тепер настав час радіти.
  • IGOR

    Цены абсолютно не совместимы с выживанием. Зайти в магазин всё равно, что в музей, смотреть можно - трогать нельзя.

keyboard_arrow_up