У Хмельницькому на придбання дронів і квадрокоптерів додатково виділили 50,5 мільйонів гривень

У Хмельницькому на придбання дронів і квадрокоптерів додатково виділили 50,5 мільйонів гривень
Фото з сайту ХМР
  • Дізнавайтеся про основні рішення на засіданні виконкому Хмельницької міськради.

Вчора, 9 листопада, в Хмельницькому відбулося чергове засідання виконавчого комітету міськради. На ньому внесли зміни до Програми шефської підтримки військових частин. Як розповів міський голова Олександр Симчишин у своєму телеграм-каналі, наразі в пріоритеті є придбання FPV-дронів, квадрокоптерів типу «Лелека», DJI Mavic, DJI Mavic 3Т, Matrix. На їхнє придбання додатково передбачили 50,5 мільйонів гривень.

Крім того, родини поранених військових, загиблих і ті, чиї діти перебувають на лікуванні, отримали 833 тисячі гривень допомоги. Гроші виділили 103-ом хмельничанам. Також три родини, рідні яких у полоні чи зникли безвісти, отримають по 50 тисяч гривень. А 140 дітей-сиріт і тих, хто позбавлений батьківського піклування, матимуть “кишенькові” кошти.

Відео дня

На засідання виконкому погодили рішення конкурсного комітету щодо зміни системи електронного квитка. “Нова система буде зручнішою для хмельничан. Її заміна не передбачає витрачання коштів з міського бюджету", - додав мер.

Нагадаємо - протягом останніх років оператором системи «Електронний квиток» у Хмельницькому була одеська фірма — ТОВ «Фінансова компанія „Герц“». Вона відповідала, зокрема, за встановлення та роботу валідаторів, випуск проїзних карток, роботу мобільних додатків.

Термін дії договору з «Герцом» закінчується на початку лютого наступного року. Тому у міськраді оголосили конкурс з визначення нового оператора. Засідання комісії провели в управлінні транспорту 6 листопада. В результаті переможцем визнали ТОВ «Сіті Кард Систем». Він отримуватиме комісію у 8% з кожної поїздки. Більше про це читайте в окремому матеріалі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач81

    На бруківку скільки виділено? І на інші схожі статті. Непотрібні Хмельницькому навіть у мирний час. Типу моста біля Олешина.

keyboard_arrow_up