Шукають нового оператора «Електронного квитка». Які будуть зміни

Шукають нового оператора «Електронного квитка». Які будуть зміни
Фото з архіву редакції
  • Контракт з «Герцом» закінчується на початку лютого.

  • До того часу мають обрати нового оператора системи.

  • Це може бути як «Герц», так і інша компанія.

У Хмельницькому розпочали пошук нового оператора системи «Електронний квиток». Це пов’язано з тим, що контракт з теперішнім оператором, компанією «Герц», закінчується на початку лютого наступного року. Нову угоду можуть укласти як з «Герцом», так і з іншою компанією, яка відповідатиме вимогам. Про це журналісту vsim.ua розповів заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук.

Визначатимуть нового оператора «Електронного квитка» на конкурсі. Його умови визначили рішенням виконкому наприкінці вересня. Функції оператора системи включають виготовлення й продаж квитків, приймання платежів за проїзд, розподіл грошей між перевізниками, збирання й обробку статистичних даних, надання доступу до бази даних перевізникам і управлінню транспорту та надання підтримки в користуванні сервісами, в тому числі пасажирам.

Крім того, оператор повинен забезпечити GPS-моніторинг руху транспорту, автоматичне оповіщення пасажирів, встановлення камер відеоспостереження та відображення графіку прибуття транспорту за будь-якою зупинкою (подібно до теперішньої системи «Дозор».

Відео дня

За все це оператор системи отримуватиме комісію з кожної поїздки. Згідно з умовами конкурсу, вона може сягати до 10% за звичайними поїздками та до 7% за пільговими. Якщо на конкурсі оберуть іншу компанію замість «Герца», то вона повинна буде забезпечити сумісність своєї системи з уже випущеними проїзними картками, аби хмельничанам не довелося обмінювати їх або купувати нові. Про це розповів Микола Ваврищук.

Чиновник також сказав, що новий оператор повинен буде забезпечити транспорт валідаторами, здатними приймати не тільки проїзні картки, а й банківські та квитки у вигляді QR-кода. В тому числі має підтримуватися технологія NFC, що дозволяє оплачувати проїзд смартфонами та іншими пристроями, які нею оснащені.

Наразі такі валідатори встановлені у тролейбусах, вони мають синій колір. Тобто пристрої помаранчевого кольору мають бути замінені. У перспективі валідатори мають з’явитися і в автобусах приватних перевізників. До цього всього оператор має запустити генерацію проїзних карток у додатку без необхідності придбання пластикових

Нині управління транспорту вже приймає документи на участь у конкурсі. Це триватиме до кінця робочого дня 27 жовтня. Сам конкурс відбудеться 6 листопада. Ми обов’язково повідомимо вам про його результати.

Опитування

Чи задоволені ви теперішнім оператором «Електронного квитка» — компанією «Герц»?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач59

    Чому з Ракового на Зарічанську крім 9ки нічого не їздить,  не можливо доїхати без пересадок, що це за дискримінація!!!І який ідіот придумав що 9ка їде через пів міста?Звідки цей довбень вискочив...Місцева влада , щось робіт, чим Зарічанська хужа пр.Миру, ???Чи знову барижимо???

keyboard_arrow_up